Suora

  • Jääkiekon U18 MM: FIN - SUI
  • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Sveitsi
  • Jääkiekkokierros
  • Salibandyliiga, naisten 1. loppuottelu SB Pro - PSS
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Vuoden urheilija -äänestyksessä farssin ainekset

On vaikea nähdä, että nykyisellä valintajärjestelmällä vammaisurheilija voi voittaa Vuoden urheilija -titteliä, kirjoittaa Yle Urheilun Ossi Saarinen.

urheilu
Tuuli Petäjä-Sirén ja Leo-Pekka Tähti.
Leo-Pekka Tähti ennusti omalta osaltaan Vuoden urheilija -äänestyksen lopputuloksen oikein.Lehtikuva

Vuoden urheilija -äänestyksen lopputulos puistattaa. Leo-Pekka Tähti oli ykkössijoissa mitattuna äänestyksen ylivoimainen ykkönen, mutta jäi uskomattomalla tavalla vasta kolmossijalle.

Äänestystulosta on helppo tulkita: todella monen papereissa Tähti oli ykkönen, mutta osan listoille hän ei mahtunut ollenkaan. Selvä merkki siitä, millä tasolla vammaisurheilun arvostus Suomessa on.

Tähti ennakoi äänestystä muutama viikko sitten toteamalla, että vieläkin on niitä toimittajia, jotka eivät arvosta vammaisurheilua. Oikeassa oli.

Kaikki kunnia Tuuli Petäjä-Sirénille ja Antti Ruuskaselle. Olympiamitalin voittaminen on kova juttu, mutta kyllähän tällainen äänestystulos lähinnä hävettää. En usko, että äänestyksen historiassa on nähty mitään vastaavaa. Noin suuren osan ykkössijoista vienyt urheilija ei voi jäädä ilman palkintoa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat