Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu

Mäntymaalle taas ikävä tälli - "Erinomainen Lukko ja Vehanen"

Valmentaja Hannu Aravirta myönsi suoraan, ettei Kärpät hävinnyt huonolle joukkueelle tiistaina.

urheilu
Hannu Aravirta
Tomi Hänninen

Ennakko:

Joukkueilla oli edessä kauden viides kohtaaminen. Voitot olivat ennen iltaa Kärpille 3-1 ja pisteet 9-3 Lukko on kuitenkin ollut vaakuuttavassa kunnossa. Tasoittuiko tilasto?

Lukko esitteli Raksilassa uuden pelaajan. Tapparasta siirtynyt Jerry Ahtola aloitti kakkosketjun laidassa Josef Strakan rinnalla.

Kärpät sai kokoonpanoon takaisin Miikka Salomäen, joka edellisen kerran oli pelannut liigaa lähes kuukausi sitten.

Kärpät ponnisti iltaan kolmannelta sijalta 69 pisteellä. Yhdeksäntenä ollut Lukko oli kaksi peliä vähemmän pelanneena vain yhdeksän pistettä isäntiä perässä.

Ratkaisu:

Ensiminuuteilla näytti, ettei Kärpät ole hereillä ollenkaan. Vain 19 sekuntia ehti kulua, kun Teemu Nurmi sai rauhassa tehdä päädystä erikoisesti ponnahtaneesta kiekosta 0-1. Tommi Kovaselle syöttöpiste. Lukolla oli mahdollisuutensa leventääkin johtolukemia, mutta tarkkuus viimeistelyssä puuttui.

Kärppiä herätteli peliin kultakypärä Juha-Pekka Haataja ohjaamalla Vehasen edestä tasoituksen Ivan Humlin hienosta syötöstä ajassa 5.21. Ketjun kolmas lenkki Tomas Plihal sai myös syöttöpisteen.

Kotijoukkueen näyttävimmät hyökkäykset rakenteli kuitenkin kolmikko Donskoi- Norman- Salomäki. Vain palkinto maalin muodossa jäi uupumaan. Lukosta erottui kiekollisena taitava Justin Azevedo.

Toisen erän avauspuolikas mentiin maaleitta, vaikka molemmat saivat yrittää ylivoimaa. Erän puolivälin jälkeen sitten alkoi tapahtua.

Ensin Kärpät meni alivoimalla johtoon. Justin Azevedo hukkasi kiekon hyökkäyssinisellä. Ivan Huml polkaisi karkuun ja nosti hienosti yläputken alle 2-1 ajassa 33.22.

Lukko tasoitti kolmisen minuuttia myöhemmin. Jarkko Kauvosaari oli irtokiekossa ensimmäisenä 2-2. Arttu Ilomäki ja Charles Bertrand syöttäjinä. Hetkeä (29 sek.) myöhemmin Josef Straka laukoi ensimmäisen maalinsa raumalaisille. Kiekko meni maaliin Kimmo Koskenkorvan tarjoilusta helposti. Näin vieraat johtivat toisella erätauolla.

Kärppien puolustaja Ville Mäntymaa sai haavan päähänsä ajassa 33.04. Hän poistui koppiin yhdessä lääkäri Jukka Tikannon kanssa.

Kolmannessa isännät lähtivät vahvaan takaa-ajoon. Lukko ottikin aikalisän ajassa 45.17. Petri Vehasen hyvät torjunnat pitivät vieraat johdossa, kun tilanteita oli välillä tiuhaan raumalaisten maalilla. Ilman maalivahtia rohkeasti lopussa tasoitusta hakenut kotijoukkue taipui lopulta 2-4, kun Matt Generous iski purkukiekosta sivupleksin kautta kauden ensimmäisen osumansa kuusi sekuntia ennen loppua.

Kommentit:

Lukon käskyttäjä Risto Dufva oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen: - Hyvä sisääntulo ja toinen erä meiltä. Kolmannessa Kärpät kiri kovasti, mutta sitäkin peliä opittiin pelaamaan oikein ja päästiin puolustamisesta kiinni.

- Joukkueella oli hyvä ilme. Jerry Ahtolan ei pitänyt tänään pelata, mutta Janne Keräsen loukkaantuminen avasi paikan. Jerry auttoi meitä paljon. Tanskalaiset toivat aikoinaan tullessa ja toivat myös mennessään. Se näkyy meillä.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta tunnusti Lukon hyvyyden.

- Erinomainen Lukko tänään. Hyvää reagointia ja puolustamista heiltä, mikä vei puolestaan meiltä energiaa. Petri Vehanen oli erinomainen meidän kirivaiheessa. Tämä oli iso peli tänään. Tärkeitä pisteitä oli jaossa ja mitään ei saatu.

Muuta:

Kärppien lääkäri Jukka Tikanto kuvasi Ville Mäntymaan tilannetta pelin jälkeen seuraavasti:

- Seurataan kopissa rauhassa Villen tilannetta. Kyllä siinä päähän on sattunut. Useat tärskyt päähän eivät ole kenellekään hyväksi. Harmittaa, että samalle kaverille on sattunut useasti.

Pekka Pietilä , Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat