Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaksi maratonottelua liikaa Niemiselle - tappio viidessä erässä

Jarkko Nieminen joutui taipumaan viidessä erässä kroatialaiselle Ivan Dodigille Australian avoimen tennisturnauksen toisella kierroksella.

urheilu
Jarkko Nieminen sivaltaa kämmenlyönnin Australian avoimien avausottelussaan
AFP / Lehtikuva

Jarkko Nieminen pelasi Melbournen paahtavassa helteessä viiden erän ottelu kroatialaista Ivan Dodigia vastaan Australian avoimen tennisturnauksen toisella kierroksella. Lämpötila oli päivällä 40 asteen paikkeilla, Niemisen ottelu tosin venyi pitkälle iltaan.

Dodig voitti ottelun lopulta 6-3, 6-7(4-7), 6-3, 6-7(4-7), 6-1. Nieminen sai ottelussa runsaasti murtopalloja, mutta ei pystynyt hyödyntämään niitä.

Kaikkiaan Niemisellä oli 18 murtopalloa, joista hän voitti vain yhden. Dodigilla murtomahdollisuuksia oli kymmenen. Kroatialainen mursi viisi kertaa. Lopussa rankka avauskierroksen viiden erän ottelu Tommy Haasia vastaan painoi varmasti myös jaloissa.

Niemisellä oli kaksi murtopalloa heti ottelun ensimmäisessä syöttövuorossa, mutta Dodig piti syöttönsä. Ottelun ensimmäinen syötönmurto nähtiin Niemisen syöttäessä tilanteessa 3-4. Dodig mursi, piti nopeasti oman syöttönsä ja vei avauserän 6-3.

Toisessa erässä Niemisellä oli jälleen murtopaikkansa. Suomalaisella oli kaksi eräpalloa jo tilanteessa 4-5. Erän ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan katkaisupelistä, jonka Nieminen voitti 7-4.

Kolmannessa erässä Dodig otti yhden murron ja riitti erävoittoon lukemin 6-3.

Neljännessä erässä Nieminen onnistui vihdoin 11:nnellä murtopallollaan murtamaan ensimmäisen kerran ja siirtyi 3-1 -johtoon. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Dodig mursi välittömästi takaisin. Ratkaisu siirtyi jälleen tie-breakiin, jonka Nieminen vei 7-4.

Viidennessä erässä Niemisellä ei enää riittänyt paukkuja, vaan Dodig vei sen 6-1.

Dodig on ATP-listalla sijalla 74, kun Niemisen tämän viikon sijoitus on 70. Nieminen ja Dodig eivät olleet kohdanneet toisiaan aiemmin, mutta ovat harjoitelleet paljon yhdessä Hallessa.

Dodig on voittanut yhden ATP-turnauksen, Zagrebissa vuonna 2011. Grand Slam -turnauksissa kroatialainen ei ole koskaan aiemmin yltänyt toista kierrosta pidemmälle. Kaksi vuotta sitten Australian avoimissa Dodig oli ainoa pelaaja, joka vei erän Novak Djokovicilta.

Suosittelemme

Tuoreimmat