Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Armstrong urastaan: Yksi iso valhe

Lance Armstrongia tarina ei ollutkaan niin myyttinen ja täydellinen kuin sen uskottiin olevan. Nyt miestä odottavat todennäköisesti lukuisat oikeusjutut

urheilu
Oprah Winfrey ja Lance Armstrong. (Arkistokuva)
Oprah Winfrey ja Lance Armstrong. (Arkistokuva)AFP / Lehtikuva

Lance Armstrong esitti Oprah Winfreyn keskusteluohjelmassa anteeksipyyntönsä vuosia jatkuneesta dopingin käyttämisestä ja sen salailusta. Armstrong otti kaikki syyt omille niskoilleen.

- Tein omat päätökseni. Ne olivat minun virheitäni ja istun nyt tässä, koska ymmärrän sen ja haluan pyytää anteeksi. Pidän tätä asiaa yhtenä isona valheena, jonka toistin monta kertaa, Armstrong vuodatti.

Kyseessä oli myyttinen ja täydellinen tarina. Eikä se ollut totta.

Lance Armstrong

Armstrongin tarinaa - syövästä parantumista ja sen jälkeisiä suurvoittoja - on pidetty urheilumaailman kenties uskomattomimpana. Nyt Armstrong on menettänyt seitsemän Ranskan ympäriajon voittoaan ja olympiamitaliansa.

- Kyseessä oli myyttinen ja täydellinen tarina. Eikä se ollut totta. Kaikki syyt kaatuvat minun niskaani.

Armstrongia vastaan odotetaan nostettavan monia oikeusjuttuja. Entinen huippupyöräilijä sanoi Winfreyn haastattelussa, ettei potenut uransa aikana lainkaan huonoa omatuntoa kiellettyjen aineiden käyttämisestä.

- Se on pelottavaa, Armstrong totesi.

Armstrong kertoi haastattelun ensimmäisessä osassa käyttäneensä urallaan epoa, verensiirtoja ja kasvuhormoneja. Haastattelun toinen osa esitetään Yhdysvalloissa perjantaina.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat