Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen lohkovaihe, torstai
  • Elävä arkisto esittää

Tonteri taituroi slopestylen MM-kultaa

Suomi nappasi kaksi mitalia lumilautailun MM-kisojen avauspäivänä. Roope Tonteri kruunattiin slopestylen mestariksi.

urheilu
Roope Tonteri
Yle
Roope Tonteri
Roope Tonterin MM-kultaa tuonut toinen lasku slopestylen MM-finaalissa.

Roope Tonteri laski lumilautailun MM-kisoissa Stonehamissa Kanadassa slopestylen maailmanmestariksi. Suomen mainion päivän täydensi Janne Korpi pronssimitalillaan.

Tonteri laski avauslaskussa hiukan varmistellen 80,50 pisteen arvoisesti. Toisessa laskussaan Tonteri iski lisää höyryä, ja näyttävät temput sujuivat loistavasti. Tuomarit palkitsivat Tonterin laskusta huippupistein 93,75.

- Tiesin, että minun on laitettava kaikki peliin, koska mukana on niin paljon hyviä laskijoita. Sain hyvät pisteet toisesta laskustani ja voitin. Mitä tässä voi sanoa, Tonteri hymyili.

Janne Korpi sai avauslaskustaan 71,25 pistettä, mutta toisella laskullaan hän nappasi 90,75 pistettä. Suomalaisten väliin kiilasi Kanadan Mark McMorris, jonka toinen lasku toi pisteet 92,50 ja MM-hopeaa.

- Olen fiiliksissä. Ländäsin runit tänään ja laskut menivät hyvin. Eilen oli ihan hirveä sää ja oli ihan kunnon taistelua, että pääsin finaalipäivälle. Ihan sairaan fiiliksissä, että Roope voitti. Roope on samassa huoneessa minun kanssani, joten aion tehdä jonkun jekun, kun hän voitti minut, Korpi paljasti.

Kolmantena suomalaisena finaalissa laskenut Petja Piiroinen sai avauslaskustaan 71 pistettä. Toinen yritys meni pipariksi, ja hän sijoittui kisassa yhdeksänneksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat