Suora

  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

KalPan nousujohteisuus ei riittänyt - Kärpät taas parempi

Kärpät kaatoi neljännen kerran peräkkäin KalPan kuluvalla kaudella. Savolaisten loppukiri ei purrut oululaisiin.

urheilu
Ivan Huml.
Tomi Hänninen

Ennakko:

Joukkueet iskivät yhteen kuluvalla kaudella jo viidennen kerran. Voitot olivat ennen illan kamppailua Kärpille 3-1. Kaikki pelit ovat olleet todella tasaisia ja vauhdikkaita. Sellaista herkkua oli lupa odottaa tänäänkin.

Kumpikin joukkue oli tehnyt vain yhden vaihdon eilisiin kokoonpanoihin. Kalpalta nelosen laituri Petri Lammassaari teki tilaa Joona Harjamalle. Kärpillä puolestaan sivuun jäi eilisen sankari Tomi Körkkö. Joonas Komulainen palasi kaukaloon.

Jos on kotijoukkueella ollut puolustajavajetta, niin nyt oli jo ylitarjontaa hyökkääjistä. Isännille oli kolmen pisteen voitolla mahdollisuus nousta toiseksi ohi kuopiolaisten. Jokainen piste lisää oli molemmille joukkueelle tärkeää kotiedun turvaamiseksi pudotuspeleihin.

Kumpi oli palautunut eilisestä paremmin?

Ratkaisu:

Peli käynnistyi vauhdikkaasti. Reilu minuutti pelattiin , kun syntyi avausosuma. Tomas Plihalin syötöstä Ivan Huml karkasi läpiajoon ja nosti yläkulmaan 1-0. Vieraiden tasoitus tuli Sakari Salmisen soololla. Kolmen kotipelaajan keskeltä yllättävä laukaus ajassa 12.03.

Kotijoukkueen terävyys palkittiin avauserän lopulla. Ylivoimalla vauhdikas Joonas Donskoi järjesti Joonas Komulaiselle helpon paikan viedä isännät johtoon ajassa 16.53. Ylivoimaa ehti kulua 25 sekuntia.

Toiseksi viimeisellä minuutilla Vladimir Eminger teki ensimmäisen liigamaalinsa Antti Mäkilän oivaltavasta poikittaissyötöstä. Näin isännät johtivat avauserän jälkeen 3-1.

Toinen erä käynnistyi Kalpan vahvalla liikkeellä. Tilanteita syntyi isäntien maalille. Johan Backlund torjui luotettavasti ja irtokiekot putsasi kotipuolustus miehekkäästi. Erän lopulla Kärpätkin sai taas kiekollisesta pelistä kiinni luoden muutaman maalipaikan. Lisämaaleja ei kuitenkaan toisessa erässä nähty.

Kolmannessa erässä isännille tarjoutui mahdollisuus ratkaista peli ylivoimalla. Energiat eivät enää riittäneet.

Ajassa 53.29 Kasperi Kapanen teki kylmäpäisen ratkaisun ja kavensi rankkarista 3-2. Ilman maalivahtia yritettyä tasoitusta ei kuitenkkan tullut. Sen sijaan Miikka Salomäen purkukiekko lipui tyhjiin puolisen minuuttia ennen loppua. Näin Kärpille arvokas 4-2 voitto.

Kommentit:

Kärppien Hannu Aravirta oli tyytyväinen joukkueensa puolustusilmeeseen:

- Backlund oli maalilla hyvä, nuori puolustus luuti miehekkäästi ja hyökkääjät auttoivat puolustajia mainiosti. Meiltä hyvää jääkiekkoa.

- Pelattiin kuusi erää hyvin ja saatiin maksimipisteet tasauksesta.

Kemppaisen kenttä onnistui peittämään Salmisen kentän ja Salomäen kenttä oli liekeissä. Silti tämä oli erityisesti koko joukkueen voitto.

Kasperi Kapaselta kylmäpäinen ratkaisu rankkarissa. Kyllä on isän poika, vaikka pitääkin mailaa toiselta puolen.

KalPan Sami Hirvonen kehui myös pelin tasoa. Kärpät oli erinomainen avauserässä.

- Nousujohteinen esitys meiltä toisesta erästä lähtien, mutta ei riittänyt tänään. Meidän 16-vuotias juniori Kasperi Kapanen pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan ja teki kylmäpäisen maalin. Jatkossa meidän pitää saada ehjä 60 minuuttinen.

Muuta:

Ilta toi kaksi uran avausmaalia liigassa. Vladimir Eminger teki Kärppien voittomaalin avauserässä ja Kasperi Kapanen puolestaan toi kuopiolaiset lopussa vielä voittotaisteluun.

Josef Boumedienne saapuu Kärppien vahvuuteen ensi maanantaina. Hän tuo leveyttä oululaisten tällä hetkellä kapeaan puolustusrosteriin.

Hyökkääjä Antti Mäkilä puolestaan jatkaa oululaisten hyökkäyksessä loppukauden.

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat