Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Koskela hirmuvedostaan: Nyt hymyilyttää

Pekka Koskela uhitteli tosissaan Calgaryssä 500 metrin Suomen ennätysaikaa.

urheilu
Pekka Koskela
Pekka Koskela säväytti Calgaryssä 500 metrillä EPA

Koskela pisteli 500 metrillä kilpailun kakkoseksi huippuajalla 34,36, jolla hän jäi vain viisi sadasosaa Mika Poutalan nimissä olevasta Suomen ennätyksestä.

- Pikkuisen aika jopa yllätti, sillä viimeksi olin vetänyt kisan 14 aikavyöhykettä itään päin ja aivan erilaisilla terillä. Nyt hymyilyttää siinä mielessä, virnisti Koskela.

- Ensimmäinen satanen oli sellaista herättelyä ja jotain parannettavaa vielä jäi ensimmäiseen sisäkaarteeseen. Loppumatka tuli vallan mainiosti - eli 24,6 kierros - taisi olla päivän nopein ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Tuhannen metrin koitoksessa Koskela teki kauden parhaan aikansa 1.08,48 sijoittuen kahdeksanneksi. Kuusisataa metriä kulki Pekan mielestä hyvin.

- Kylmäkäynnistyksellä tulin tonnin matkalle, jossa toinen kierros otti kunnolla hapoille. Ei ole tullut vedettyä kunnon tonnin kisavetoja hetkeen. Se on ollut ihan tietoinen valinta. Täällä Calgaryssä kasataan sitä palettia tämä ja ensi viikonloppu.

Vahvoista reisistään tunnettu Koskela aikoo jatkossa vaihtaa tiuhaan luistimiensa teriä välttääkseen sillä tavoin turhia loukkaantumisriskejä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat