Suora

  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

UL: Kahden Leijona-pelaajan dopingnäytteestä löytyi kannabista

Jukka Jalonen myöntää tienneensä kahden MM-kisapelaajan kannabiskäryepäilystä ennen kotikisoja, uutisoi Urheilulehti.

urheilu
Kannabiskasvin lehtiä.
Peter Dasilva / EPA

Suomen joukkueessa pelasi viime kevään jääkiekon MM-kotikisoissa kaksi pelaajaa, joiden dopingnäytteestä oli löytynyt aiemmin kauden aikana kannabiksen jäänteitä.

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen myöntää Urheilulehden uutisessa, että hän sai tiedon asiasta ennen MM-kisojen alkua. Tieto tuli pelaajien seurajoukkueen päävalmentajalta suullisesti. Mitään virallista tai kirjallista ei Jääkiekkoliitolle tullut.

- Kuulin tästä asiasta ennen MM-turnausta, mutta en muista, kenen kanssa siinä kotikisahässäkässä puhuin. Siinä oli miljoona asiaa päällekkäin menossa, Jalonen sanoi Urheilulehdelle.

Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Kalervo Kummolan kanssa Jalonen ei kuitenkaan keskustellut asiasta. Urheilulehden mukaan Kummola tiesi, mutta hän itse kiistää väitteet.

Jalosen mukaan käry meni nopeasti asialistalta ohi, sillä kyseessä ei ollut maajoukkueen johdon näkemyksen mukaan sanktioitava rike.

- Olisi ollut totta kai mahdollista jättää nämä pelaajat ulos joukkueesta, mutta minä valitsin heidät mukaan, ja sen tosiasian kanssa on vain elettävä, päävalmentaja sanoi.

Lähteet: Urheilulehti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat