Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Federer väänsi voiton Tsongasta viidessä erässä

Roger Federer voitti Jo-Wilfried Tsongan Australian avoimen tennisturnauksen puolivälierässä. Federer kohtaa välierässä Andy Murrayn.

urheilu
Roger Federer
EPA

Australian avoimessa tennisturnauksessa nähtiin jälleen hieno iltaottelu. Roger Federer menetti ensimmäistä kertaa syöttönsä ja hävisi ensimmäistä kertaa erän turnauksen aikana. Federer kuitenkin voitti puolivälieräottelussa Jo-Wilfried Tsongan viidessä erässä 7-6, 4-6, 7-6, 3-6, 6-3.

Tsonga tykitti hurjia peruslyöntejään ja piti 17-kertaista Grand Slam -voittajaa tiukilla. Lopulta Federer oli kuitenkin parempi.

Sveitsiläinen mursi Tsongan syötön heti ottelun alussa, mutta menetti avauserässä oman syöttönsä ensimmäistä kertaa turnauksessa. Erän ratkaisua haettiin tie-breakista, jossa Federer oli parempi 7-4.

Toisen erän Tsonga vei 6-4. Kolmannen erän alussa Federer mursi, mutta menetti hetkeä myöhemmin syöttönsä. Tässäkin erässä mentiin katkaisupeliin, jonka sveitsiläinen voitti jälleen 7-4.

Neljännessä erässä Tsonga otti kaksi murtoa Federerin yhtä vastaan ja vei erän 6-3. Ratkaisua haettiin siis viidennestä erästä.

Ratkaisuerässä Federer siirtyi murrolla johtoon ja se riitti loppuun asti.

- Loppu oli tiukka, mutta kaikki erät olisivat voineet mennä miten päin vain. Hän syöttää todella hyvin ja on urheilullinen. Hän palautti tänään paljon paremmin kuin ennen, Federer sanoi.

Välierässä Federer kohtaa Andy Murrayn. Toisessa välierässä kohtaavat Novak Djokovic ja David Ferrer, joten kaikki neljä kärkisijoitettua ovat välierissä.

Suosittelemme

Tuoreimmat