Kummola kannabiskohusta: Mustamaalausta tai huhu

Kalervo Kummola pysyy kannassaan eikä ole tietoinen dopingkäryistä Leijonissa. Hän olisi kuullut mieluusti asiasta ennen MM-kotikisoja.

urheilu
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola
Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola.Lehtikuva

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola pitää Leijona-pelaajien väitettyä kannabistapausta uutisankkana. Hän korostaa, ettei mitään positiivisia näytteitä ei ole tullut hänen tietoonsa.

- Olemme olleet yhteydessä Venäjälle liittoon sekä kyseessä olevaan seuraan, eikä asiassa ole mitään perää. Kyseessä on ollut seuran sisäinen testi, ja tulokset ovat negatiivisia, joten kyseessä on ikävä uutisankka. En tiedä onko tarkoituksella haluttu mustamaalata jotein tahoa, vai onko kyseessä huhu, joka on muuttunut matkalla, Kummola kertoo.

Kummola sanoo kuulleensa Urheilulehden päätoimittajalta, että asia on lähtenyt liikkeelle jääkiekkovalmentajalta.

- Hänen tietojen mukaan kyseessä on eräs valmentaja, joka viime vuonna oli Venäjällä, ja tällä hetkellä Suomessa, Kummola sanoo.

Hän ei halunnut spekuloida Yle Urheilun haastattelussa kuka tämä valmentaja voisi olla.

Liiton johdossa tapausta ei luonnollisesti katsota hyvällä, mutta Kummolan mukaan liitto on huhuihin perustuvan tapauksen edessä voimaton.

- Eihän tämä mitään paranna, mutta eihän liitolla ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Emme voi mitään, jos joku laittaa tällaisen jutun liikkeelle.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi Urheilulehdelle, että sai tiedon kannabistapauksista ennen vuoden 2012 MM-kisoja, mutta valitsi silti kyseiset pelaajat joukkueeseensa. Kummola olisi mieluusti kuullut asiasta niin ikään ennen kisoja.

- Varmasti asiasta olisi pitänyt ainakin keskustella, mutta ei ole ihan varmaa milloin hän kuuli siitä, ehkä se oli kisojen jälkeen. Hän ei ihan tarkkaan muista sitä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat