Suora

 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Ruhpolding, miesten pikakilpailu

Juulia Turkkila luisteli ennätyspisteensä EM-jäällä

Juulia Turkkila lähtee 10. sijalta EM-vapaaohjelmaan, mutta Alisa Mikonsaari karsiutui. Lyhytohjelman paras oli nuori venäläisluistelija Adelina Sotnikova.

urheilu
Juulia Turkkila.
Juulia Turkkila.Yle

Juniorisarjasta naisten puolelle siirtynyt Adelina Sotnikova, 16, tekee heti vahvaa läpimurtoa taitoluistelun huipulle. Venäläinen nappasi lyhytohjelman kärkipaikan pistein 67,61 Zagrebin EM-kisoissa.

Sotnikovalle EM-kisat ovat uran ensimmäiset, vaikka hän voitti maansa mestaruuden ensimmäisen kerran jo neljä vuotta sitten.

Mestaruutta puolustava Italian Carolina Kostner on toisena pistein 64,19. Hänen maannaisensa Valentina Marchei on kolmossijalla pistein 58,22.

Ennätyspisteensä luistellut Juulia Turkkila sijoittui hienosti kymmenenneksi ja selviytyi mukaan vapaaohjelmaan. Sijalle 29 päätynyt Alisa Mikonsaari puolestaan karsiutui jatkosta.

Turkkila pystyi nauttimaan

Turkkila, 18, luisteli ehjän ohjelman ja keräsi pisteet 51,47. Nuoresta iästään huolimatta hän osoitti jälleen kerran hyviä kilpailuhermoja, vaikka hyppy-yhdistelmässä jälkimmäisen tulpin alastulo tapahtui kahdella jalalla.

- Kauden paras ohjelma tuli nyt tänne. Pystyin nauttimaan, ja yleisökin tuli tuolla tavalla mukaan. Oli tosi ihana luistella, Turkkila iloitsi Yle Urheilun haastattelussa.

Pyrin nyt saamaan saman keskittymisen ja latautumisen huomiseen ohjelmaan.

Juulia Turkkila

- Yhdessä piruetissa hain nelostasoa, mutta se tuli kolmoseksi. Kahdeksan kierrosta jäi vajaaksi siinä yhdessä asennossa. Pisteet olivat muuten ihan hyvät, hän jatkoi.

Ennen lauantain vapaaohjelmaa Turkkilalla on edessä palauttava harjoitus. Sen jälkeen ohjelmassa on vielä lepoa ja ravintoa.

- Ihan hyvät lähtökohdat ovat, mutta haen sitä omaa suoritusta. Pyrin nyt saamaan saman keskittymisen ja latautumisen huomiseen ohjelmaan.

Mikonsaarella hyvä kokonaisuus

Viime vuoden hopeamitalistin Kiira Korven korvanneen Mikonsaaren kohtalona oli karsiutua pistein 41,34. Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä suomalainen piti kokonaisuutta hyvänä, mutta hän totesi pystyvänsä vieläkin parempaan.

En nyt sanoisi, että se hirveästi jännitti. Sellainen perusjännitys oli.

Alisa Mikonsaari

- Verryttelyssä tosiaan lutz ei mennyt millään, mutta onneksi ohjelmassa sain vedettyä kiinni ja tuli ihan kohtuullinen hyppy. Eilen se meni harjoituksissa tosi hyvin. Tänä aamuna se oli vähän sellainen epävarma, mietti Mikonsaari.

Mikonsaarelle EM-kisat olivat ensimmäiset, mutta hermostuneisuutta ei ollut ilmassa erityisen paljon.

- En nyt sanoisi, että se hirveästi jännitti. Sellainen perusjännitys oli. Ehkä vähän enemmän oli, mutta ei mikään mahdoton.

EM-kisat, Zagreb, naisten lyhytohjelma

 1. Adelina Sotnikova (RUS) 67,61
 2. Carolina Kostner (ITA) 64,19
 3. Valentina Marchei (ITA) 58,22
 4. Elizaveta Tuktamysheva (RUS) 57,18
 5. Joshi Helgesson (SWE) 55,04
 6. Viktoria Helgesson (SWE) 54,77
 7. Lenaelle Gilleron-Gorry (FRA) 53,32
 8. Nathalie Weinzierl (GER) 52,28
 9. Elena Glebova (EST) 51,90
  10. Juulia Turkkila (FIN) 51,47

29. Alisa Mikonsaari (FIN) 41,34

Suosittelemme

Tuoreimmat