Hyppää sisältöön

Laura Lepistön EM-päiväkirjan kolmas osa

Yle Urheilun asiantuntija Laura Lepistö kirjoittaa Zagrebin taitoluistelun EM-kisojen ajan päiväkirjaa Yle Urheilun nettisivuille. Perjantaina nähtiin hyviä suorituksia ja tunnetta.

Kuva: Yle

**Pe 24.1. **

**9.45 **Lähtö hallille. Ensin muutamat naisten kisan ennakkokommenttien kuvaukset ulkona, ja sitten naisten lyhkäriä seuraamaan.

**11.15 **Alisa luisteli ekassa ryhmässä itsevarman oloisesti ja sai tehtyä ehjän suorituksen. Pisteitä rokotti hieman kolmois-lutzin jääminen vajaaksi, joten vappispaikkaa saisi jäädä vielä jännittämään. Käytiin vastaanottamassa Alisa ohjelmansa jälkeen Mixed Zonella, ja hän oli kyllä ihan suhteellisen tyytyväinen luisteluunsa. Sitten vaan odottelemaan ja jännittämään miten muut luistelevat!

13.20 Vuorossa oli Juulian ryhmä. Juulia näytti tyypilliseen tapaansa varmalta niin verryttelyssä kuin suorituksessaankin, ja rikkoi vihdoin ensimmäistä kertaa 50 pisteen rajan. Ja Mixed Zonella vihjaili vaikeutetusta vapaaohjelmasta, hyvä hyvä!

**14.20 **Kaksi viimeistä ryhmää seurasin katsomosta. Suurin hohdokkuus kisasta jäi puuttumaan, sillä sekä Carolina Kostner että Elizaveta Tuktamisheva ennakkosuosikkeina sortuivat virheisiin. Sen sijaan alkukaudesta epävarma Adelina Sotnikova oli selvästi päässyt ohi kasvukivuistaan ja pääsi loistamaan tässä lyhkärikisassa. Tosi laadukasta ja varmaa menoa!

Toinen valopilkku oli ehdottomasti Italian Valentina Marchei, joka oli ottanut askeleen tasossaan eteenpäin ja luisteli varman puhtaan ohjelman napaten täydeksi yllätyksekseen lyhkärin pikkupronssin. Anuliisakin sanoi kisan jälkeen että kyyneleitä täytyi Valentinan Kiss n Cry cornerin reaktion jälkeen keräillä, niin välittömän aidolta ja sympaattiselta näytti Valentina pisteensä ja sijoituksensa huomatessaan.

Toivon kyllä ihan erityisesti Valentinalle vappiskisaan tsemppiä, hänen kohdallaan kehitys on nimittäin tullut nimen omaan ajan kanssa ja periksi antamattomalla työllä ja sisukkuudella! Voin vain samaistua siihen fiilikseen kun niitä kovan työn hedelmiä saa vihdoin keräillä :)

16.00 Pitkä naisten kisa saatiin päätökseen, ja Suomen tyttöjen lopulliset sijoitukset tulivat selville. Alisalla ei harmittavasti suoritus aivan riittänyt vapaaohjelmaan, todella moni siinä hilkulla oleva tyttö nimittäin paransi täällä ennätyspisteitään ja kiilaili Alisan ohi. Toisen onni on toisen epäonni näissä karkeloissa kun kisassa jatkavia karsitaan... Mutta Juulia sen sijaan kympin sakissa, wautsi!!

**16.30 **Menimme taas Jeren kanssa kuvaamaan lähetyksen loppukommentit jäänlaidalle. Sitten pätkien lähetys pressikeskuksesta Suomeen, muutamat kommentit vielä Anuliisalta illan jäätanssia varten, ja porukka oli valmis tauolle hotellille.

18.30 Muut suuntasivat takaisin hallille vapaatanssin kisaa varten, itse tyydyin katsomaan tanssikisan telkkarista hotellilla. Vähän sosiaalista mediaa, päiväkirjan kirjoittelua, päivän kisa-artikkelien ja videoiden tutkailua.

Pääsinpäs vähän salillakin pyörähtämään, niin jaksaa taas istua katsomossa! Valmiina huikeaan huomiseen viimeiseen kisapäivään, kutkuttava viikon huipentava miesten ja naisten vappisten täyteinen päivä luvassa, jes!