Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Djokovicille kolmas peräkkäinen voitto Australiassa

Novak Djokovic on ensimmäinen miespelaaja tenniksen avoimella aikakaudella, joka on voittanut Australian avoimet kolme kertaa peräkkäin.

urheilu
Novak Djokovic.
EPA

Novak Djokovic voitti Australian avoimen tennisturnauksen finaalissa Andy Murrayn 6-7(2-7), 7-6(7-3), 6-3, 6-2.

Djokovic voitti Australian avoimet kolmannen kerran peräkkäin ja kaikkiaan neljännen kerran. Kaikkiaan Grand Slam -voitto oli serbille kuudes. Murray otti ensimmäisen Grand Slam -mestaruutensa US Openissa viime vuonna.

Maailmanlistan ykkönen Djokovic johtaa keskinäisiä otteluita listalla kolmantena olevaa Murrayta vastaan nyt 11-7.

Djokovicin ja Murrayn finaalista odotettiin tiukkaa ja fyysistä vääntöä ja sellainen siitä tulikin.

Ottelun ensimmäisissä syöttövuoroissa syötöt pidettiin helposti. Ensimmäinen tasainen syöttövuoro nähtiin tilanteessa 2-2, kun Djokovic teki virheitä ja tilanne oli tasan 40-40, mutta serbi piti syöttönsä.

Seuraavassa syöttövuorossa Djokovicilla oli neljä murtopalloa, mutta Murray löysi alussa kateissa olleen ykkössyöttönsä ja selvitti tilanteen.

Jälleen skotin syöttäessä seuraavan kerran Djokovicilla oli murtopallo, mutta breikkiä ei vieläkään nähty.

Djokovic pelasi aggressivisemmin ja syötti hyvällä prosentilla, mutta Murrayn puolustuspeli oli tutusti huippuluokkaa. Ratkaisua jouduttuun hakemaan tie-breakista.

Djokovic aloitti katkaisupelin kaksoisvirheellä. Murray pelasi erinonaisen tie-breakin ja voitti sen 7-2.

Heti toisen erän alussa Djokovic oli hätää kärsimässä, mutta piti syöttönsä 0-40 -tilanteesta. Sen jälkeen kova taistelu jatkui, mutta yhtään syötönmurtoa ei edelleenkään nähty. Toinenkin erä meni tie-breakiin. Tällä kertaa Djokovic oli parempi 7-3.

Kolmannessa erässä nähtiin vihdoin ottelun ensimmäinen murto Murrayn syöttäessä tilanteessa 3-4. Djokovic mursi ja syötti sen jälkeen varmasti erävoiton itselleen. Neljännessä erässä Murrayn suurin taistelutahto oli jo mennyt ja Djokovic vei erän 6-2.

Suosittelemme

Tuoreimmat