1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koskela: Näköjään rautaa jaetaan, vaikka kaikki ei menisi putkeen

Uransa toisen sprinttiluistelijoiden MM-hopean Salt Lake Cityssä voittanut Pekka Koskela mietti jopa lopettamista joulukuussa.

Pekka Koskela. Kuva: AFP / Lehtikuva

Pikaluistelun sprinttereiden MM-hopeamitali maistui Pekka Koskelalle harvinaisen makealta. Koskela juhli uransa toista MM-hopeaa Salt Lake Cityssä. Loukkaantumisista tällä kaudella kärsineen Koskelan mukaan jopa lopettamispäätös kävi hänen mielessään joulukuussa.

- Hyvältähän tämä tuntuu. Arvostan koko joukkueen saavutusta todella korkealle. Tässä on ollut erikoisia vuosia monta peräkkäin. Paljon on ollut tekemistä välineiden kanssa, mutta koko ajan mennään eteenpäin, vaikka täydellisessä tilanteessa ei olla vieläkään. Näköjään rautaa jaetaan, vaikka ihan kaikki ei menisi putkeen, Koskela nauroi.     

Koskela on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista ja välinerikoista. 

- Täytyy myöntää, että joulukuussa oli sellaisia hetkiä, että en tiennyt, pitääkö putket laittaa naftaliiniin. Kuntoutimme erittäin tarkasti pienet krampit ja repeämät. Huolellisuus on se, joka vaan tykittää, Koskela selvitti.   

Koskelan suoritus 500 metrillä ei mennyt täysin nappiin toisena kilpailupäivänä. Koskela oli vasta yhdeksänneksi nopein.

- Tänään 500 metrillä oli yllättävän terävän tuntuinen jätkä viivalla. Siinä 40 - 50 metrin kohdalla polkaisin oikeaa terää liian kovaa ja terä hieman veltostui siinä. Kurvit olivat erittäin vaikeita. En muista milloin olisi ollut tuollainen olo sisäkurvissa, siinä oltiin matkustajana. 500 metriä oli tänään taistelu, Koskela kertasi.

Toisen kilpailupäivän 1 000 metrillä Koskela oli kuudes.

- Tonnilla jalat pyöri hyvin ja oli aika paljon annettavaa.    

Koskela kiitti koko joukkuetta, joka takasi hänelle sen, että hän voi mennä jäälle luottavaisin mielin.

- Tässä on ollut sopivaa motivaatiota ja rentoa asennetta koko porukalta. Ammattimainen meininki tuottaa tulosta. Yritän mennä jäällä kovaa, kun minulle lyödään välineet kuntoon.