Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärppien tshekkitähti liikaa Pajuojan TPS:lle

Ivan Huml ahnehti tehot 1+2 TPS:n kaadossa. Kolmen pisteen voitot ovat kiertäneet turkulaiset kaukaa viime aikoina.

urheilu
Ivan Huml.
Ivan Huml. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Kärpät katkaisi orastavan tappioputkensa jääkiekon SM-liigassa lyömällä TPS:n Oulussa 4-3. TPS käväisi ottelun alussa 2-0-johdossa, mutta Kärpät vyöryi tehot 1+2 keränneen Ivan Humlin johdolla voittoon.

- Oli värikäs ilta. Emme saaneet pelkästään kylmää suihkua, vaan ihan jääpuikkoja niskaamme siinä alussa. Siinä tuli kenttäpelaajiemme virheitä, mutta toisaalta TPS:n pelaajiltakin taitavia suorituksia, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta niputti.

- TPS on hankala vastus ja hiekka tiimalasissa on loppumassa siellä. Joukkue osoitti kyllä erittäin hyvää moraalia. Humlin sentteripeli oli tänään hyvää.

Avauserä oli villi. Jo ajassa 2.40 Kärpät oli vaihtanut maalilleen Johan Backlundin, kun Marko Virtala ja Rasmus Kulmala ohittivat Tomi Karhusen pikatahtia. Kolme minuuttia myöhemmin Kärpät oli kuitenkin jo tasoissa Juha-Pekka Haatajan ja Juho Keräsen onnistumisten myötä.

"Ensimmäisessä erässä oli tämän pelin ratkaisu"

Peli pysyi maaliryöpyn jälkeenkin avoimena, mutta hallinta siirtyi selkeästi Kärpille. 3-2-maalin - Kärppien toisen ylivoimalla - viimeisteli Toni Kähkönen ajassa 16.49 Ivan Humlin maukkaasta esityöstä.

- Ensimmäisessä erässä oli tämän pelin ratkaisu. Hyvä alku, sen jälkeen typerä jäähy. Sen jälkeen avauserä oli ihan surkeaa, TPS-luotsi Juha Pajuoja moitti.

Heti toisen erän alussa TPS tuli tasoihin Brian Willsien kauden 24:nnella osumalla. Pelin painopiste pysyi kuitenkin turkulaisten maalilla, ja Huml iski 4-3-maalin erän lopulla vastahyökkäyksestä.

4-3 jäi myös lopputulokseksi, vaikka TPS yritti vimmatusti tasoitusta. Ruotsin EHT-turnaukseen Suomen maajoukkueeseen valittu TPS:n maalivahti Atte Engren kirjautti peräti 49 torjuntaa.

Kärpät nousi voittonsa myötä SM-liigassa kolmanneksi ohi KalPan. 13:ntena jatkava TPS on hävinnyt seitsemän perättäistä vierasotteluaan. Yhdeksästä viimeisimmästä ottelustaan se ei ole voittanut ainuttakaan varsinaisella peliajalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat