1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Saako Myhrer jälleen voittokeikan?

Andre Myhrer pääsi juhlimaan bändinsä kanssa viime keväänä maailmancupin voittoa. Ruotsalainen hakee Schladmingista ensimmäistä MM-mitaliaan.

Andre Myhrer Kuva: EPA

Miesten pujottelun yksi suosikeista on Ruotsin Andre Myhrer, joka juhli Schladmingissa viime keväänä maailmacupin finaaleissa voittoa - ja siitä voitosta tuli muutoinkin ikimuistoinen.

- Rakastan soittamista ja viime keväänä Schladmingissa bändini oli mukana soitimme siellä illalla ja se oli mahtava kokemus. Ensin se, mitä tapahtui päivällä ja saada sitten soittaa myöhemmin. Toivottavasti saisin kokea jotain vastaavaa myöhemminkin, hän sanoi.

Segertåget-bändinsä läsnäolo Schladmingissa oli siis Andre Myhrerille tärkeää. Musiikilla onkin suuri rooli tammikuussa 30 vuotta täyttäneen ruotsalaisen elämässä.

- Sillä on iso rooli. Soitan paljon ja olen soittanut kitaraa jo pikkupojasta lähtien. Se on kuin venttiili minulle, kun voin ajatella jotain ihan muuta. Saan ajatukset pois laskemisesta.

MM-mitalit kiertäneet

Myhrer juhli viime kaudella pujottelucupin kristallipalloa ja aloitti tämänkin kauden voitokkaasti Levillä, jossa hänellä oli aikaa tutustua myös lappilaisiin maisemiin. Luonto on Keski-Ruotsissa sijaitsevasta Bergsjöstä kotoisin olevalle laskijalle sekin tärkeää.

- Se merkitsee paljon. Vietin lapsuuteni lähellä luontoa. Käyn sienessä, metsässä kävelyllä ja kalastamassa. Pidän luonnossa olemisesta paljonkin. Pidän siitä, kun saa olla hetken aivan yksikseen.

Kristallipallon lisäksi Myhrer on juhlinut olympiamitalia laskettuaan Vancouverissa pronssille. MM-mitalit sen sijaan vielä puuttuvat, vaikka Schladmingin kisat ovatkin Myhrerille jo uran kuudennet. Nyt tosin voisi olla myös MM-mitalin aika, vaikka kauteen on mahtunut myös harmittavia ulosajoja.

- Olen keskittynyt enemmän suurpujotteluun, joten pujottelulaskuja ei ole tullut niin paljon kuin aiemmin. Mutta olen mielestäni saavuttanut sen verran korkean tason, etten tarvitse enää yhtä paljon pujottelupäiviä ja tunnen olevani huippukunnossa. Toki minulla on vielä paljon opittavaa, mutta tunnen oloni turvalliseksi, koska pujotteluni on niin hyvällä tasolla. Schladmingissa on varmasti todella paljon yleisöä ja nämä MM-kisat ovat luonnollisesti urani kohokohta.