Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan

Nieminen elää tässä hetkessä ja päivässä

Jarkko Nieminen, 31, on oppinut reilun kymmenen vuoden ammattilaisuransa aikana ottamaan kaikki tennikseen liittyvät asiat entistä rennommin.

urheilu
Jarkko Nieminen kuvassa
Lehtikuva

Ennen maaliskuun Pohjois-Amerikan kiertuetta Nieminen pysyy koko helmikuun Euroopassa (Montpellier, Rotterdam ja Marseille), jossa pelataan pääosin kovilla kentillä.

- Jos puhutaan ihan huippukavereista, niin minulla on parempi mahdollisuus yllättää heidät kovilla kentillä kuin hitailla massakentillä.

Nieminen on tuoreimmalla tenniksen maailmanlistalla 64:s. Jan de Witt vaikuttaa yhä suomalaisen valmentajana.

- Olemme yrittäneet tehdä tämän vuoden pelikalenterin siten, että siihen tulee tasaisia treenijaksoja, eikä liian pitkiä kisaputkia. Olen yleensä tullut pienen harjoitusrupeaman jälkeen hyvässä iskussa turnauksiin.

Australian-matkasta hyvä maku suuhun 

Australian avoimissa Niemisen urakka päättyi toisella kierroksella, kun vastaan asettui Ivan Dodig. Kroatialainen voitti hurjassa 40 asteen helteessä pelatun viisieräisen ottelun.

- Minulle jäi kokonaisuutena koko reissusta hyvä fiilis, vaikka se viimeinen Dodig-matsi oli ehkä vaatimattomin ottelu. Muut olivat vähintään aika hyviä otteluita tai jopa tosi hyviä. Silläkin pelillä olisin voinut voittaa Dodigia vastaan neljä ensimmäistä erää, nyt tosin voitin vain kaksi, Nieminen muisteli.

Nieminen on viimeksi yltänyt kaksinpelissä Grand Slamin 3. kierrokselle US Openissa 2008.

- Australiassa jäi hyvin pienestä kiinni, että olisi tullut isoakin tulosta. Kroppa, mieli ja peruspeli ovat hyvässä kunnossa. Nyt on mielekästä jatkaa tätä kautta, myhäili Jarkko.

Tässä hetkessä ja päivässä kiinni 

Nieminen kokee, että on pystynyt tenniksen "ikämiehenä" kehittämään viime aikoina joitain pelin osa-alueita.

- Se mikä tässä tenniksessä motivoi huipputasolla, on se, että tunnen pystyväni tekemään edelleen joitain asioita entistä paremmin. Tämä on yksi syy, että haluan yhä tehdä joka päivä kovasti töitä sen eteen ja mennä testaamaan itseäni maailman ääriin.

Kokenut Nieminen etenee tenniksessä vuosi kerrallaan. Ensi kaudesta hän ei suostu sanomaan mitään.

- Menen päivä kerralla eteenpäin. Haluan yhä voittaa ja mitata omat rajani, mutta en ajattele niin, että haluan saavuttaa vielä väkisin jotain, korosti rennonoloinen suomalainen tennisylpeys.

Suosittelemme

Tuoreimmat