Suora

  • Parayleisurheilun MM, yhdeksäs kilpailupäivä
  • Yhdeksäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

IL: Suomalaispainijan ura vaarassa - "Kyynärhermo katkennut"

Vuonna 2011 painin MM-pronssia voittaneen Rami Hietaniemen toisen käden sormet eivät toimi. Painiura ja rakennusmiehen ammatti ovat uhattuina.

urheilu
Rami Hietaniemi MM-kisat 2011
Rami Hietaniemi. (Arkistokuva)Yle

Suomalaispainija Rami Hietaniemen ura on vaakalaudalla, kertoo Iltalehti. Hietaniemelle tehtiin 7. tammikuuta rutiininomainen kyynärpään puhdistusleikkaus, josta mies ei ole kuitenkaan toipunut odotetulla tavalla. Hietaniemen oikean käden sormet eivät toimi kunnolla. Hänelle tehtiin runsas viikko sitten uusi leikkaus, jossa vaivan syy selvisi.

- Selvisi, että kyynärhermo on katkennut. Tällä hetkellä pikkusormi ja nimetön eivät toimi käytännössä lainkaan ja muistakin sormista vain koukistajat, Hietaniemi kommentoi Iltalehden haastattelussa.

Tapahtunut oli sokki, ja raavaallakin miehellä nousivat vedet silmiin.

Rami Hietaniemi

Katkennut hermo korjattiin pohkeesta kantapäähän kulkevasta hermosta otetulla siirrännäisellä. Hietaniemi kertoo, että vaikka vakuutus korvaa tällä hetkellä hänen toimeentulonsa, mieli on maassa.

- Tapahtunut oli sokki, ja raavaallakin miehellä nousivat vedet silmiin. Tällä hetkellä ovat uhattuna niin painiura kuin rakennusmiehen ammattinikin.

Tällä hetkellä Hietaniemen käsi on L-muotoisessa kulmassa kipsattuna. Ennen uusintaleikkausta kädessä oli kovaa kipua, joka on nyt hellittänyt. Ensi viikolla käteen asennetaan ortoosituki. Tarkemmat tutkimukset tehdään 18. helmikuuta.

Hietaniemi edusti Suomea Lontoon olympialaisissa, joissa hän loukkasi polvensa.

- Olin jo päässyt pettymyksen yli ja todella kova treeni oli tarkoitus käynnistää puhdistusleikkauksen jälkeen. Nyt kävi kuitenkin näin, ja kaikki on hämärän peitossa. Jos edes kolme sormea saadaan toimimaan kunnolla, uskon palaavani molskille, Hietaniemi sanoi ja totesi ajatusten olevan yhä ensi syksyn MM-kisoissa.

Lähteet: Iltalehti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat