Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

JYPillä on esittää SM-liigan maaliahnein alivoimapelaaja

JYP nappasi Hippoksen vauhdikkaassa Kärpät-ottelussa täyden pistepotin. Voitto oli hallitsevalle mestarille neljäs peräkkäin. Voiton takuumies oli alivoimalla osunut Olli Sipiläinen.

urheilu
Olli Sipiläinen
Olli Sipiläinen Tomi Hänninen

Ottelun alku oli kotijoukkueelta vahva. Kun vain 58 sekuntia oli pelattu, löysi Kalle Koskisen loistosyöttö maalin kulmalta Antti Jaatisen, joka laittoi kiekon maaliin ohi Johan Backlundin. Kärpät ei tästä kuitenkaan lannistunut. Joonas Kemppainen karkasi seisovilta JYP-pelaajilta ajassa 2.38 ja tasoitti ottelun 1-1:een.

Toisessa erässä Kärpät laukoi enemmän, mutta JYP teki erän ainoan maalin. Miika Lahti karkasi alivoimalla hyökkäykseen ja vielä kaatuessaan pystyi syöttämään kiekon yksin jääneelle Olli Sipiläiselle.

- Lahden Miika tsemppasi hyvin ja heitti vielä mahallaan kääntösyötön suoraan lapaan. Itsellä oli se helpompi osa laittaa kiekko maaliin, Sipiläinen kertasi voittomaalia.

Sipiläinen on nyt tehnyt urallaan 33 maalia, joista peräti 8 alivoimalla. Tällä kaudella Sipiläinen on tehnyt kolme alivoimamaalia. Se on eniten SM-liigassa.

Lisää maaleja ei ottelussa enää nähty. Kärpät pääsi lopussa vielä pelaamaan kuudella neljää vastaan, kun Kristian Näkyvä sai loppuhetkillä rangaistuksen.

JYPin tuore kanadalaisvahvistus Darryl Boyce pelasi kelpo ottelun. Hän joutui pelaamaan Jari Jääskeläisen mailoilla, koska omat eivät vielä Jyväskylään ehtineet. Eniten Boycea hämmästytti eurooppalaisen kaukalon tilan paljous.

Neljännen perättäisen voiton myötä JYP nousi sarjassa kolmanneksi ohi Kärppien ja KalPan, pisteen päähän Tapparasta.

- Pikkaisen ollaan taas saatu parsittua peliä kasaan, tärkeä voitto tämä oli. Jokainen voitto on nyt arvokas, summasi JYPin Olli Sipiläinen.

- Ei siinä mitään taikatemppuja olla tehty, ollaan vaan harjoiteltu paremmin. Enemmän työtä ollaan tehty ja sitä kautta saatu palaset loksahtamaan paikoilleen, Sipiläinen kertoi.

- Vaikea analysoida näin heti perään, mutta tasainen se peli oli joka tapauksessa. Varmaan JYP kuitenkin ansaitsi voiton, näin se menee, kertasi Kärppien Josef Boumedienne.

- JYP pelaa sellaista kovavauhtista up-tempo –peliä, vähän erilaista kuin meidän muut vastustajat tässä lähiaikoina, Boumedienne analysoi.

Jussi Lindroos, Jyväskylä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat