Suora

 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Kuin savuna ilmaan

Schlierenzauer ohitti Nykäsen maailmancup-voitoissa

Gregor Schlierenzauerin voitto Harrachovin lentomäessä nosti hänet Matti Nykäsen ohi maailmancupin kaikkien aikojen voittotilastossa.

urheilu
Gregor Schlierenzauer kuvassa
Gregor Schlierenzauer. (Arkistokuva)Lehtikuva

Lauantaina kovien tuulien takia peruttu Harrachovin lentomäen kilpailu hypättiin sunnuntaiaamuna. Tuuli aiheutti katkoksia kilpailuun myös sunnuntaina ja oli pitkään epäselvää, hypätäänkö kisassa yksi vai kaksi kierrosta.

Gregor Schlierenzauer johti kilpailua avauskierroksen jälkeen ennen Robert Kranjecia ja Andreas Stjernenia. Itävaltalainen ei antautunut myöskään toisella kierroksella, vaan otti uransa 47. maailmancupin voiton.

Näin 23-vuotias hyppääjä ohitti suomalaislegenda Matti Nykäsen kaikkien aikojen voittotilastossa ja pitää nyt kärkipaikkaa yksin hallussaan. Palkintopallille itävaltalaisen kanssa astelivat lopulta Kranjec ja kolmanneksi noussut Jan Matura.

Ainoana suomalaisena mukana ollut Olli Muotka oli avauskierroksen jälkeen 23:s. Toisella kierroksella hän nousi kaksi sijaa ollen lopulta kisan 21:s. Sijoitus oli suomalaisen kauden paras.

Slovenialainen Jurij Tepes hyppäsi avauskierroksella ylivoimaisesti kilpailun pisimmän hypyn. Hän ei kuitenkaan pysynyt 220-metristä jättiloikkaansa pystyssä. Siitä huolimatta hän oli avauskierroksen jälkeen 9:s ja lopulta koko kilpailun 15:s.

Lopputulokset:

 1. Gregor Schlierenzauer AUT 421,7
 2. Robert Kranjec SLO 421,4
 3. Jan Matura CZE 389,1
 4. Andreas Stjernen NOR 381,3
 5. Peter Prevc SLO 380,4
 6. Jaka Hvala SLO 372,5
 7. Michael Neumayer GER 370,9
 8. Wolfgang Loitzl AUT 370,9
 9. Martin Koch AUT 369,3
 10. Simon Ammann SUI 365,9

 1. Olli Muotka FIN 322,8

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat