Suora

  • Urheiluruutu

Pyrintö vei koripallon liigacupin

Tampereen Pyrintö voitti ensimmäistä kertaa pelatun koripallon liigacupin. Pyrintö voitti loppuottelussa Bisonsin.

urheilu
Damon Williams
Damon Williams.Lehtikuva

Ensimmäistä kertaa pelatun koripallon liigacupin mestari on Tampereen Pyrintö. Liigacupin voitto oli Pyrinnön seurahistorian ensimmäinen. Pyrintö-Bisons -ottelun lopputulos Pyynikin palloiluhallissa sunnuntaina oli 78-73 (41-37).

- Ihan kivalta tällainen tuntuu. Pakko olla tosi tyytyväinen. Voittaminen on aina hienoa, Pyrinnön valmentaja Ville Tuominen riemuitsi ottelun jälkeen.

- Ollaan historian ainoa liigacupin voittaja, Tuominen jatkoi.

Pyrintö hallitsi pelin avauskymppiä ja jatkoi vahvaa menoaan toisellakin neljänneksellä. LaMonte Ulmerin kolmonen vei kotijoukkueen johtoon 37-28, kun 17 minuuttia oli pelattu. Loimaa piristyi tämän jälkeen ja puoliajalla eroa oli vain neljä pistettä.

Bisonsin Jeb Iveyn tekemillä viidellä peräkkäisellä pisteellä vieraat siirtyivät kolmannella neljänneksellä 45-43-johtoon. Minuutti ennen viimeistä taukoa Carl Lindbom nosti Pyrinnön kuitenkin taas johtoon ja Antero Lehdon kolmonen kasvatti Pyrinnön etumatkaa. Kolmannen neljänneksen jälkeen lukemat olivat 62-57.

Viimeisellä neljänneksellä Pyrintö onnistui pitämään johtonsa. Damon Williamsin heittämä kori (77-73) puoli minuuttia ennen summeria oli lopullinen niitti.

"Tämä on iso voitto"

- Kivalta tuntuu. Kolme Suomen cupin hopeaa on palkintokaapissa, joten tämä on iso voitto. Maistuu tosi hyvältä. Tämä voitto antaa itseluottamusta Korisliigan loppupeleihin, Pyrinnön kapteeni Antero Lehto jutteli.

Pyrinnön paras pelaaja oli LaMonte Ulmer, joka heitti 21 pinnaa ja kahmi 14 levypalloa. Damon Williams teki 16 pistettä ja otti 10 levypalloa. Antero Lehto (14) ja Kenny Lowe (13) olivat myös hyvässä vireessä.

Loimaan ykkönen oli Matti Nuutinen (20/7). Jeb Ivey (16/6) ja Martin Zeno (16/5) kuuluivat myös joukkueensa parhaimmistoon.

Timo Kopakkala

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat