Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Yle Urheilun uudessa ilmeessä yhdistyvät urheilun liike ja kauneus

Ilmemuutos näkyy ja kuuluu erityisesti TV:ssä ja radiossa.

urheilu
Inka Henelius uudessa studiossa.
Yle

Yle Urheilu ja Yle Uutiset saavat uuden ilmeen maanantaina 11. helmikuuta. Suomalaisille ilmemuutos näkyy ja kuuluu erityisesti TV:ssä ja radiossa.

- Nykyinen ilme on ollut käytössä televisiossa jo kuutisen vuotta, joten nyt on korkea aika uudistua niin teknisesti kuin tyylillisestikin, kertoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.

Ilmeuudistuksen tavoitteena on, että suomalaiset tunnistavat Ylen urheilu- ja uutispalvelut omassa arjessaan aina kun he niitä kohtaavat.

- Konkreettisesti suomalaiset näkevät ja kuulevat muutoksen lähetyksissämme. Nykyinen TV-uutisstudio uudistuu, lisäksi muuttuvat uutis- ja tapahtumalähetyksissä käytettävät alkutunnukset, musiikit ja värit. Netin osalta muutokset ovat pieniä, sillä sivumme uudistuivat aivan hiljattain, Krapu kertoo.

Urheilun uutta ilmettä Krapu kuvailee raikkaaksi, moderniksi ja dynaamiseksi.

- Vaikka värit ja tyyli muuttuvatkin, niin tärkeintä ovat yhä sisällöt. Olemme tutkitusti* Suomen luotettavin, monipuolisin ja kiinnostavin urheilumedia, ja haluamme jatkossa palvella kaikkia suomalaisia vieläkin paremmin.

Urheilun ja uutisten uuden designin suunnittelusta on vastannut lontoolainen The Council.

- The Councilin ehdottamista vaihtoehdoista valitsimme yksimielisesti kinetiikkaan eli kappaleiden liikkeeseen perustuvan konseptin. Siinä yhdistyvät urheilun liike ja kauneus parhaimmillaan. Se on herättänyt paljon ihastusta Ylen sisällä ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä mieltä suomalaiset siitä ovat.

Suurimman työn konseptin osalta ovat tehneet Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan graafikot. 3D-animoinnit on toteuttanut helsinkiläinen Fake Graphics.

”Ei enää verkkarit jalassa studioon”

Ilmeuudistuksen yhteydessä on stailattu ja esiintymiskoulutettu myös urheilun TV-juontajat. Kerrontatyyli on jatkossa läheisempi.

- Harjoitusten perusteella tulemme nyt 2010-luvulle. Varsinkin visuaalisesti otamme ison harppauksen eteenpäin. Edelleen sisältö on tärkein, mutta nyt myös tapa, jolla asioita kerrotaan, näyttää hyvältä, iloitsee Yle Urheilun toimittaja ja yksi ruutukasvoista Kristiina Kekäläinen.

Samaa mieltä on myös Kekäläisen kollega Niki Juusela, joka pitää erityisen hyvänä sitä, että uudessa uutisstudiossa seistään.

- Haluan omalta osaltani tuoda lähetyksiin ilmeikkäämpää esiintymistä. Viestintämme tulee jatkossa koko kehosta, ja ainakin minä koen olevani mukavuusalueellani, Juusela sanoo.

Seisominen tuo haasteita myös pukeutumisen osalta.

- Tähän asti olisimme voineet istua lähetyksissä käytännössä vaikkapa verkkarit jalassa, mutta nyt vaatteet on mietitty kiireestä kantapäähän.

- Vaikka ammattilaiset laittavat meitä, niin lopputulos ei näytä siltä että täällä on ollut kampauskisa käynnissä. Lopputulos on luonteva osa sitä olohuonetta, johon me joka ilta tulemme, Kekäläinen uskoo.

Ensimmäinen urheilulähetys uudessa ilmeessä on maanantaina 11. helmikuuta kello 13.03 kuultava Urheiluradio. Television puolella urheilun uusi ilme saa ensi-iltansa kello 19.16 nähtävässä Urheiluruudussa.

* = Taloustutkimus Oy:n tekemä Uutisarvostus-tutkimus vuodelta 2011.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat