Urheilun historiallinen muutos vai vuosisadan puhallus?

Sunnuntaina TV2:ssa nähtävä dokumentti kertoo runsaasti uutta tietoa huippu-urheilun muutostyön etenemisestä.

urheilu
Kaksi nuorta miestä juoksee.
Comstock

Kaksi vuotta työskennellyt Huippu-urheilun muutosryhmä jätti loppuraporttinsa joulukuussa. Urheiluväki on kummissaan. Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään? Mitä Humu sai aikaiseksi? Millä muutosta mitataan, ja miten se vaikuttaa ruohonjuuritasolla?

Muutostyön käynnistänyt kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin lupasi muutokselle täyden valtion tuen, mutta ääni muuttui kellossa kun Paavo Arhinmäestä leivottiin uusi urheiluministeri. Jukka Pekkalan vetämälle muutosryhmälle ministerinvaihdos oli shokki. Mistä saadaan nyt resurssit Suomen nostamiseksi parhaaksi Pohjoismaaksi urheilussa vuonna 2020?

Toimittaja Ari Mennanderin dokumentti "Huippu-urheilun muutos - siis mitä" pureutuu syvälle urheilun kulisseihin ja luo mielenkiintoisen kuvauksen kabinettipelistä, joka johti koko suomalaisen urheilujohdon täydelliseen uusiutumiseen. Mennander seurasi läheltä muutosryhmän kahden vuoden projektia ja sen ympärillä vaikuttaneita ilmiöitä. Ohjelma sisältää runsaasti uutta tietoa muutostyön etenemisestä.

- Voin luvata, että totuus on kaikkea muuta kuin mitä julkisuuteen on välittynyt. Miten muutostyö jatkuu tästä eteenpäin, on äärimmäisen mielenkiintoinen kysymys, Mennander sanoo.

Mitkä ovat Olympiakomitean uuden puheenjohtajan Risto Niemisen linjaukset muutoksen hetkellä? Mitä mieltä huippu-urheilijat ja -valmentajat ovat muutoksesta?

Ohjelmaan on haastateltu Humun jäseniä, urheilijoita, valmentajia, median edustajia, entisiä sekä nykyisiä urheilujohtajia ja muutostyön kriittisimpiä arvostelijoita, kuten Henrik Dettmannia, Raimo Summasta ja Suomen tunnetuinta urheilumanageria Jukka Härköstä, joka on leimannut muutostyön vuosisadan puhallukseksi. Oliko se sitä vai nerokas, uuden menestystarinan alku?

Huippu-urheilun muutos - siis mitä, TV2:ssa sunnuntaina 10. helmikuuta kello 18.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat