Suora

 • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
 • Anterselva, naisten pikakilpailu
 • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
 • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
 • Rallin MM, Monte Carlo, ennakko
 • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma
 • Rallin MM: Monte Carlo, ek 1 - live
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Monte Carlo, ek 1
 • Elävä arkisto esittää

Jarkko Nieminen eteni komeasti välieriin Ranskassa

Jarkko Niemisen peli Montpellierin puolivälierässä alkoi heikosti, mutta Suomen tennisässä onnistui lopulta nousemaan huippujännittävän ottelun voittajaksi.

urheilu
Jarkko Nieminen.
EPA / Dan Peled

Jarkko Nieminen on edennyt Montpellierissä pelattavan tenniksen ATP-turnauksen välieriin. Suomalainen kukisti puolivälierässä Ukrainan Sergei Stahovskin kolmieräisessä taistelussa luvuin 4-6, 6-3, 7-6 (7-2).

Nieminen aloitti kamppailun vaisusti, sillä ukrainalainen mursi helpon näköisesti Niemisen ensimmäisen syötön. Tämän jälkeen molemmat pitivät loput syöttönsä ja ensimmäinen erä meni Stahovskin nimiin 6-4.

Niemisen peli ei avauserässä lähtenyt oikein missään vaiheessa kulkemaan, ja maskulaiselle tuli erässä liikaa helppoja virheitä. Aggressiivisemmin pelannut ukrainalainen onnistui häiritsemään Niemisen pelaamista kohtuullisen monipuolisella lyöntivalikoimallaan.

Toinen erä eteni aina kahdeksanteen peliin ilman syötönmurtoja. Erän puolivälissä Nieminen näytti saavan uskoa omaan pelaamiseensa ja onnistui lopulta murtamaan Stahovskin syötön 4-3-tilanteessa.

Suomalainen sai kaksi murtomahdollisuutta ja toinen toi lopulta ratkaisevan pisteen. Ukrainalainen joutui turvautumaan kakkossyöttöönsä ja Nieminen vastasi siihen upealla kämmenläpilyönnillä.

Nieminen selvitti kaksi ottelupalloa

Niemisellä oli heti kolmannen erän alussa kaksi breikkimahdollisuutta, mutta Stahovski venyi ja onnistui pitämään syöttönsä. Nieminen menetti kolmannen erän toisen syöttönsä, mutta onnistui kuittaamaan murron välittömästi. Ratkaisupisteen maskulainen saalisti mainiolla verkkonousullaan.

Ukrainalainen sai 5-4-tilanteessa jopa kaksi ottelupalloa, mutta Nieminen onnistui hoitamaan ne rohkealla pelaamisella. Heti Stahovskin seuraavalla syötöllä Nieminen haki syötönmurron, mutta suomalainen ei pystynyt pitämään omaa syöttöään ja ratkaisu venyi katkaisupeliin.

Tie-brakessa suomalainen piti päänsä kylmänä ja voitti sen selvin lukemin 7-2. Välieräpaikka on suomalaiselle ensimmäinen tänä vuonna.

Lauantaina pelattavassa Välierässä Nieminen kohtaa maailmanlistan sijalla 10 olevan Richard Gasquet'n. Ranskalainen kaatoi omassa puolivälierässään maanmiehensä Julien Benneteaun kolmessa erässä 6-1, 4-6, 6-1.

Nieminen ja Gasquet ovat kohdanneet ATP-kiertueella aiemmin neljä kertaa. Gasquet on voittanut otteluista neljä ja Nieminen yhden. Ainoan voittonsa Nieminen on ottanut vuonna 2010 nimenomaan Montperllierin turnauksessa.

Suosittelemme

Tuoreimmat