Suora

  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilustudio

Heiskanen hyppäsi Val di Fiemmen MM-joukkueeseen

Suomi lähettää kymmenen hengen joukkueen Val di Fiemmen MM-kisoihin.

urheilu
Sami Heiskanen
Lehtikuva

Mäkihypyn kisajoukkueeseen nimettiin neljä mieshyppääjää sekä yksi naishyppääjä. Yhdistetyn joukkueeseen nimettiin yhteensä viisi urheilijaa.

Mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelän mukaan Lauri Asikaisen ja Ville Larinnon valinnat olivat selviä.

- (Anssi) Koivuranta on esittänyt hyvää nousukuntoa ja omaa ryhmän vahvimmat kansainväliset sekä arvokisakokemukset. Sami Heiskasen hyvä tekeminen Lahden SM-kisoista Willingenin kisoihin takasivat kisapaikan, Niemelä totesi Hiihtoliiton tiedotteessa.

- Olli Muotka on valinnoissa kotiin jäävä varamies. Keskiviikon Klingenthalin HS140-kilpailussa reilu onnistuminen voi periaatteessa vielä muuttaa viidennen urheilijan tilannetta, mutta ei mennä asioiden edelle.

Tammikuussa solisluun murtumisesta kärsineen Julia Kykkäsen kuntoutus on sujunut suunnitelmien mukaan ja Kykkänen on nyt kunnossa MM-kisoja varten.

- Käsi on hyvässä kunnossa ja treenaus käden kanssa on sujunut hyvin ilman ongelmia, kommentoi naisten päävalmentaja Kimmo Kykkänen.

Yhdistetyn maajoukkue lähtee MM-kilpailuihin realistisin tavoittein.

- Ajateltiin, että MM-kisajoukkueen kaikilla edustajilla pitää olla realistiset mahdollisuudet sijoittua 30 parhaan joukkoon. Joukkueessa 2-3 urheilijalla on hyvät saumat myös 20 joukkoon, päävalmentaja Petter Kukkonen sanoi.

Lähteet: Hiihtoliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat