Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan

Kiistelty älypallo ei vielä Korisliigaan

Korisliigan keskiviikon kierroksella pelataan vielä tavallisella pallolla. Mitta-anturin sisältävä älypallo ei ole kerännyt kiitosta.

urheilu
Korisliigan logo
Yle

Koripalloliitto on ottanut aikalisän mitta-anturin sisältävän "älypallon" käyttöönoton kanssa. Kyseinen erilaisia tietoja rekistöröivä peliväline oli määrä ottaa käyttöön Korisliigan kierroksella keskiviikkona 13. helmikuuta.

- Kyseessä on innovatiivinen hanke, jonka avulla joukkueille ja niiden valmennukselle tarjotaan lisäanalyyseja joukkueiden sekä yksittäisten pelaajien pelaamisesta, selvittää Koripalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Walldén liiton tiedotteessa.

Kotimaisissa koripallopiireissä keskustelua herättänyt älypallo on Koripalloliiton mukaan läpäissyt suuren määrän testejä, joiden tuloksena älypallot täyttävät kansainvälisen koripalloliiton pelipallolle asettamat vaatimukset.

Seurat ovat saaneet tutustua uuteen palloon harjoituksissaan muutaman viikon ajan, ja ainakin Joensuun Katajan päävalmentaja Jukka Toijala antoi täyslaidallisen uudistuksesta .

- Palloon on upotettu siru ja sen käyttäytyminen ei ole normaalia. Sen näkee jokainen, Toijala ihmettelee Karjalaisen haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

- Nyt kilpailukausi on kiivaimmillaan. Kyseessä on eräänlainen tutkimustyö ja pilottihanke, mutta pääsarja on sille aivan väärä alusta, Toijala totesi.

Katajan takamies Petri Virtanen ei hänkään innostu uudesta kokeilusta.

- Harjoituksissa palloa on kokeiltu, ja eihän se ihan tavallisesti käyttäydy, Virtanen tunnustaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat