1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomi valmis Ruotsin kaatoon

Suomen alppijoukkue on tänään uuden tilanteen edessä, kun se osallistuu Schladmingin MM-kisoissa joukkuekisaan. Tanja Poutiaisen mukaan joukkue voi mennä pitkälle.

Tanja Poutiainen Kuva: Lehtikuva

Suomen joukkueella on tosin heti ensimmäisenä kantona kaskessa Ruotsi, joka lähtee hakemaan vähintään mitalia, ellei peräti kultaa. Ruotsin valmennusjohto oli erittäin tyytyväinen arvonnan jälkeen.

- Erittäin hyvä arvonta. Meidän pitäisi voittaa Suomi, mutta kaikkea voi tapahtua joukkuekisassa, joukkueen johtaja Fredrik Steinwall sanoi SVT.se:n haastattelussa.

Myös sosiaalinen media on käynyt kuumana arvonnan jälkeen, sillä Marcus Sandell ja Andre Myhrer ovat otatelleet muun muassa Twitterissä.

- Tästä tulee erittäin hauska ilta ja kilpailu. Emme oikein ole tottuneet joukkuekilpailuun, mutta meillä on loistava joukkuehenki. Aiomme pitää hauskaa, mutta taistella tosissaan. Täysillä mennään. Uskon, että voimme mennä pitkälle, Tanja Poutiainen vakuutti aamuharjoitusten jälkeen.

- Joukkueemme on sekoitus erittäin kokeneita ja nuoria laskijoita. Emme kuitenkaan ole kovinkaan kokeneita juuri tässä lajissa, joten emme oikein tiedä, mitä pitäisi odottaa. Ruotsi on meille kova vastus. Katsotaan, miten käy, pohti lajijohtaja Janne Leskinen.

Ruotsin miesten valmentaja Marko Pfeifer sen sijaan uskoi Suomen kaatoon.

- Meidän tavoitteemme on mitali. Meillä on vahva joukkue ja aikaisemmissa kisoissa sekä miehet että naiset ovat laskeneet hyvin, Pfeifer muistutti.

Suomen joukkueessa laskevat Tanja Poutiainen, Merle Soppela, Eemeli Pirinen ja Marcus Sandell. Parin voittaja saa vastaansa voittajan parista Yhdysvallat-Liechtenstein.

Lähetys TV2:ssa ja Yle Areenassa alkaa kello 17.50.