1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suomen urakka loppui lyhyeen, Itävalta juhlii kultaa

Suomi putosi ensimmäisellä kierroksella Schladmingin joukkuekisassa. Itävalta otti kotiyleisön suureksi riemuksi maailmanmestaruuden.

Tanja Poutiainen
Ruotsi pudotti Suomen 1. kierroksella Schladmingin joukkuekisassa.

Tanja Poutiainen aloitti Suomen urakan Frida Hansdotteria vastaan. Rovaniemeläinen sai hyvän lähdön ja otti selvän voiton ruotsalaisesta. Sen sijaan toisena laskenut Marcus Sandell sai todella huonon lähdön Mattias Harginia vastaan, ja vaikka hän sai tätä kiinni ennen maalia, oli eroa Harginin hyväksy yli puoli sekuntia.

Merle Soppela yritti tiukasti viedä Suomen jälleen johtoon, mutta hän jäi kokeneesta Maria Pietilä-Holmnerista radan keskiosalla. Eemeli Pirinen sai mainion lähdön, mutta Andre Myhrerin vauhti oli hänelle liikaa ja Ruotsi vei kisan 3-1-lukemin.

Ruotsi eteni aina finaaliin asti, mutta MM-kultaan asti sen potku ei riittänyt. Pietilä-Holmnerin lasku meni piloille heti alusta ja Nicole Hosp otti helpon 1-0-johdon. Marcel Hirscher kukisti vuorollaan Harginin lopun hyvällä rynnistyksellä.

Michaela Kirchgasserilla oli mahdollisuus varmistaa Itävallan mestaruus jo omalla osuudellaan eikä Hansdotter pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa. Philipp Schörghoferin ja Myhrer kisalla ei siis ollut merkitystä ja se päättyikin ruotsalaisen diskaukseen. Itävalta sai näin paljon himoitsemansa maailmanmestaruuden kotiyleisön edessä voitoin 4-0.

Saksa vei pronssit, vaikka se päätyi 2-2-tasapeliin Kanadan kanssa. Voittajan ratkaisi paremman nais- ja mieslaskijan yhteisaika, ja Saksa vei tässä voiton 0,03 sekunnin erolla.