1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Sandell joukkuekisasta: Hauska näytöslaji

Marcus Sandell viihtyi Shcladmingin joukkuekisassa. Kisasta ei Sandellin mielestä ollut mitään hyötyä hänen seuraavaan starttiinsa.

Kuva: Lehtikuva

Joukkuekilpailu lasketaan lyhyellä radalla paripujotteluna, mutta pujottelukeppien asemesta käytetään suurpujotteluportteja. Kisa on täysin erilainen kuin muut MM-kisojen tapahtumat.

- Tämä on hauska näytöslaji. Kaikki kokoontuvat yhteen, jutellaan ja pidetään hauskaa. Tätä on hauska laskea, se on hauska laskijoille ja katsojille, Sandell sanoi Yle Urheilun haastattelussa ja myönsi startin tuntuneen "erikoiselta".

- Vaikka menisi kuinka hyvin ja voittaisimme, niin pakko myöntää: ei tämä kyllä antanut yhtään mitään jatkoa ajatellen tai suurpuikkaan. Rata oli tosi tiheä.

Sandellin mielestä ainoa ongelma joukkuekisassa on loukkaantumisriskit. Tiistain kisassakin nähtiin yksi kunnon törmäys, kun Slovenian Zan Kranjec kaatoi Itävallan Marcel Hirscherin.

Sandell starttaa seuraavan kerran perjantaina paraatilajiinsa suurpujotteluun. Tällä kaudella parhaimmillaan maailmancupissa seitsemänneksi laskenut helsinkiläinen odottaa jo kisaa innokkaana.

- Nyt on ollut hyviä treenipäiviä ja on ollut aika vahva fiilis. Odotan jo, että pääsen tositoimiin.