1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Poutiainen: Viimeiset puolitoista päivää henkisesti pitkä aika

Tanja Poutiainen sai hyvän startin Schladmingin MM-kisoihin. Poutiainen oli jo odottanutkin kisaurakkansa alkamista.

Tanja Poutiainen Kuva: Lehtikuva

Tanja Poutiainen pääsi starttaamaan Suomen joukkueen ensimmäisenä laskijana joukkuekisassa ja rovaniemeläinen toi Suomen ainoan pisteen kukistamalla Frida Hansdotterin. Poutiainen oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

- Hyvältähän se tuntui, kun tulin ykkösenä maaliin paripujottelussa. Omalta osaltani oli hyvä saada startti alle ja päästä vähän kisatunnelmaan, Poutiainen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tietenkin olisi ollut kiva jatkaa eteenpäin, mutta täällä on maailman parhaat laskijat mukana.

Planai-rinteen pinta oli Poutiaisen mukaan jäässä ja radankatselussa se tuntui jopa liukkaalta, mutta hänen suksensa toimivat siinä erittäin hyvin.

- Voin hyvillä mielin odottaa loppuviikkoa. Minulla oli hyvä valmistautuminen viime viikolla. Pujottelu on se vahvempi laji minulle, mutta ei ikinä tiedä, mitä suurpujottelussa tapahtuu. Tämä on vaikea rinne ja se sopii minulle, Poutiainen totesi.

- Täällä on upea tunnelma. Olenkin jo odottanut, että pääsen tänne kisoihin. Viimeiset puolitoista päivää ovat olleet kamalan pitkiä. Olen tarvinnut ihan fyysistä lepoa, mutta kyllä se on henkisesti ollut pitkä aika. Nyt on kiva, kun olen päässyt korkkaamaan kisat ja touhuamaan.