Suora

  • Urheiluruutu

Jokereista löytyy teräsmies - "Yritän tehdä pienet asiat hyvin"

Suomi, Helsinki ja Jokerit alkavat tuntua jo kodilta Jeremy Dehnerille. Kuuluisan kiekkosuvun vesa ei sairastuvalla viihdy.

urheilu
Jeremy Dehner painii jäällä.
Jeremy Dehner työn touhussa.Lehtikuva

Oikea käsi on ottelun jälkeen sen verran arka, että kättelyt suoritetaan vasemmalla. Mutta tämä ei menoa haittaa. Jeremy Dehner pelaa kolmatta kauttaan jääkiekon SM-liigassa Jokereissa, eikä väliin ole jäänyt ainuttakaan runkosarjaottelua. Viime kevään pronssiottelu on ainoa tahra tilastossa.

- Yritän olla valmis aina jäällä ja sen ulkopuolella. Yritän tehdä pienet asiat hyvin ja pitää itseni terveenä. Yritän tehdä töitä kovaa, mutta järkevästi, 25-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja kertoo.

Vaikka Dehner on tapansa mukaan pelannut kaikki Jokerien 51 ottelua tällä kaudella, vaihtuvuus joukkueessa on ollut suuri. Jokerit on luisteluttanut SM-liigakaukaloihin jo 36 kenttäpelaajaa tällä kaudella.

- Ei sillä ole ollut juurikaan merkitystä. Kaikki mukaan tulevat tietävät, miten haluamme pelata. Sisään on tullut hyviä pelaajia täyttämään eri rooleja. Ei ole suurta merkitystä, ketkä ovat kokoonpanossa, kun kaikki tietävät, miten pitää pelata, Dehner arvioi.

”Olen nauttinut ajastani täällä”

NHL:ssä hirmuisen sopimuksen kesällä saaneen Ryan Suterin serkku tuli Jokereihin samana kesänä, kun Jarmo Kekäläisestä tuli seuran toimitusjohtaja. Vaikka tehoja ei aivan valtavasti ole syntynyt, Dehneristä on tullut iso osa Jokerien puolustuspalapeliä.

- Olen nauttinut ajastani täällä. Tämä on hieno paikka, ja mielestäni meillä on liigan parhaat kannattajat. On hienoa olla täällä näiden jätkien kanssa ja tehdä töitä. Nyt näyttää hyvältä, ja meidän on varmistettava, että näin on jatkossakin.

Jokerit johtaa SM-liigaa yhdeksän pisteen erolla, kun runkosarja kääntyy loppusuoralleen. Vaikka runkosarjavoitto on mielekäs tavoite, iso maali siintää vasta myöhemmin keväällä.

- Se on iso asia. Runkosarja olisi hienoa voittaa. Samaan aikaan haluamme parantaa joka päivä joukkueena. Haluamme pelata hyvin ja olla valmiina pudotuspeleihin. Ässiä vastaan otimme taka-askeleen, mutta katse pitää siirtyä jo seuraavaan otteluun, Dehner totesi 1-3-tappion jälkeen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat