Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät ratkaisi toisessa erässä

Kärpät kaatoi Bluesin 6-2 ottelussa, jossa riitti erikoisia tapahtumia vaikka muille jakaa. Päätuomari Timo Metsälä sai ensimmäisessä erässä kovan niitin, ja toisessa erässä vierasjoukkueen vaihtoaition luukku meni rikki.

urheilu
Kärpät juhlatuulella.
Lehtikuva

Ennakkoasetelma

Blues lähti otteluun kuntopuntarin hänniltä. Espoolaisilla oli alla peräti viiden ottelun tappioputki. Niinpä maaottelutauko tuli isäntien kannalta kreivin aikaan.

Sarjakolmonen Kärpät sai hieman helpotusta sentteripulaansa, sillä tshekkipelaaja Tomas Plihal palasi oululaisten kokoonpanoon. Lisäksi Ivan Humlin johtama ykkösvitja laidoilla Juha-Pekka Haataja-Toni Kähkönen on löytänyt toisensa.

Ratkaisu

Blues sai otteluun salama-alun, kun Kärpät sähläsi omalla alueellaan kiekon Blues-hyökkääjän Tomi Sallisen lapaan. Sallinen kiitti ja pysäytti pelikellon ajassa 0:18.

Kärpät ei kuitenkaan takaiskusta hätkähtänyt vaan tuli peliin mukaan loukkaantumisestaan toipuneen Joonas Donskoin komealla yksilösuorituksella.

Oululaiset ratkaisivat pelin toisessa erässä. Kärpät lähetti Blues-vahti Antti Oren vaihtoon iskemällä kaksi osumaa puoleen minuuttiin. Ensin Ville Pokka vei vieraat ensi kertaa ottelussa johtoon 3-2 osumalla ja heti perään Ore epäonnistui hakiessaan kiekkoa oman maalinsa takaa. Donskoi otti kiekon Blues-molarin jaloista ja puttasi illan toisen reppunsa. Kärpät johti 4-2 ja isäntien maalille vaihdettiin Juuso Riksman.

Kärpät iski vielä kahdesti entisen Blues-kapteenin Toni Kähkösen illan toisella ja Joonas Kemppaisen osumilla. Niin Kärpät jatkoi Bluesin alamäkeä aiheuttamalla espoolaisille jo kuudennen perättäise tappion.

Muuta

Espoossa riitti erikoisia tapahtumia vaikka muille jakaa. Avauserässä päätuomari Timo Metsälä sai kovan niitin, kun Bluesin Tommi Huhtala törmäsi vahingossa kiekkoa seuranneeseen Metsälään. Tuomaristo teki oikean ratkaisun,kun se jätti jäähyn tuomitsematta.

Toinen erikoinen tapahtuma nähtiin toisen erän lopussa, kun Kärppien vaihtoaition luukku meni rikki. Luukkua ei saatu millään kuntoon ja niin joukkueet komennettiin pitkän odottelun jälkeen aikaiselle erätauolle. Toista erää oli tuossa vaiheessa pelaamatta noin seitsemän minuuttia.

Kommentit

Pasi Mustonen, Kärppien apuvalmentaja:

- Hyökkäyspeli oli hyvää, pystytään parantamaan kylläkin puolustuspeliä.

Donskoin otteet ilahduttivat rikkonaisen kauden jälkeen. Kähkönen oli loistava, samoin Haataja ja Huml.

Pasi Mustonen

- Donskoin otteet ilahduttivat rikkonaisen kauden jälkeen. Kähkönen oli loistava, samoin Haataja ja Huml.

Ivan Huml, Kärpät:

- Oltiin parempia tänään. Vaihtoaition luukun korjauksen aiheuttama pitkä tauko ei vaikuttanut meihin.

- Se Bluesin eka maali oli minun mokani. Tulimme kuitenkin kovaa takaisin. Siitä osoituksena kolme perättäistä maalia ja kaikki vielä viidellä viittä vastaan pelissä. Väkevä suoritus koko joukkueelta.

- Jos pelaamme tällaisia vieraspelejä lisää, niin se lupaa hyvää pudotuspelejä ajatellen.

Yhteistyö Haatajan kanssa?

- Haataja on luontainen maalintekijä. Parannamme mielestäni koko ajan. Ykkösketjun tehtävänä on tehdä maaleja.

Oma rooli nyt kun pelaat taas sentterinä?

- Yritän olla ottamatta tyhmiä jäähyjä, koska ollaan tärkeässä vaiheessa kautta. Pelaan sentterinä nyt ja se tarkoittaa sitä, että pitää ottaa enemmän vastuuta. Olen myös jotenkin enemmän pelin sisällä kuin aiemmin.

Simo Leinonen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat