Hyppää sisältöön

Poutiaisella riittää kirittävää

Tanja Poutiainen jäi reilusti kärjestä Schladmingin MM-kisojen suurpujottelun ensimmäisellä kierroksella. Kisaa johtaa Ranskan Tessa Worley.

Tanja Poutiainen Kuva: AFP / Lehtikuva

Tanja Poutiaisella riittää kirittävää toisella kierroksella, sillä hän on ensimmäisellä kierroksella 15. sijalla, kun kuuma ryhmä on laskenut. Poutiainen aloitti laskunsa hyvin, mutta keskiosalla ero kärkeen oli jo 0,64 sekuntia ja kasvoi tasaisesti 2,55 sekuntiin.

- Haastavaa oli. Loppu oli jäinen ja koko ajan tapahtui. Välipätkällä en nähnyt pintaa kunnolla, Poutiainen kertoi Yle Urheilun haastattelussa ja sanoi laskunsa olevan omaa tasoaan.

Poutiainen ei osannut sanoa, mikä keskipätkällä oli niin vaikeaa, että ero kasvoi siinä. Hän arveli laskeneensa liian varmalla linjalla.

- Siinä on hiuksenhieno ero, meneekö liian suoraa vai varmisteleeko. Isoista asioista se ei ole kiinni. Lähden nyt hyökkäysasemista toiselle ja parantamaan sijoitusta. 15 joukossa pysyn varmasti, ja tämä on niin vaikea rinne, että toisella kierroksella voi tapahtua mitä tahansa.

Ensimmäisenä Suomen naisten valmentajan Christian Brüeschin merkkaamalle radalle startannut Ranskan Tessa Worley onnistui mainiosti. Hän tykitti todella jäisellä radalla ajan 1.04,90 ja tämä on pysynyt kärkiaikana. Toisena on Itävallan Kathrin Zettel ja kolmantena saman maan Anna Fenninger.

Numerolla 42 laskenut Nina Halme jäi kärjestä liki 6 sekuntia ja sijoittui 46:nneksi. 60 parasta pääsi toiselle kierrokselle, sillä kisaan starttasi peräti 138 naista.

- Olen pettynyt vähäsen. En onnistunut omassa laskussani parhaalla mahdollisimmalla tavalla. Maaliin pääsin, se on positiivista. Ennen loppujyrkkää oli tosi paljon röykkyjä, yläosa sen sijaan oli helpompaa. Lumi oli siellä parempi, loppu taas pelkkää jäätä, Halme sanoi.

- Totta kai lähden toiselle kierrokselle laskemaan, mutta viisi sekuntia on liikaa.

Merle Soppela kaatui omassa laskussaan.

- Tästä on nyt hyvä lähteä valmistautumaan puikkakisaan. Se on kuitenkin päälajini, pettynyt Soppela sanoi.

NAISTEN SUURPUJOTTELU
Tilanne 1. kierroksen jälkeen

1. Tessa Worley            FRA 1.04,90
2. Kathrin Zettel          AUT +  0,52
3. Anna Fenninger          AUT +  0,85
4. Tina Maze               SLO +  1,09
5. Mikaela Shiffrin        USA +  1,65
Frida Hansdotter        SWE +  1,65
7. Marie-Michele Gagnon    CAN +  1,88
8. Sara Hector             SWE +  1,90
9. Jessica Lindell-Vikarby SWE +  1,91
10. Lara Gut                SUI +  2,03
11. Viktoria Rebensburg     GER +  2,07
12. Irene Curtoni           ITA +  2,10
13. Ana Drev                SLO +  2,38
14. Maria Höfl-Riesch       GER +  2,44
15. Tanja Poutiainen        FIN +  2,55

46. Nina Halme              FIN +  5,76

_Merle Soppela keskeytti

_60 parasta toiselle kierrokselle.