Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ässä-luotsi myhäili leveästi: Junnolandiassa minuutissa 2-0!

Porin Ässät jatkoi hulppeita SM-liigaotteitaan ja kaatoi Kärpät luvuin 3-1 Raksilassa. Joel Armia osui kahdesti.

urheilu
Antti Raanta maalillaan.
Tomi Hänninen

Ennakkoasetelma:

Joukkueet olivat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Voitot Kärpille 2-1 pistein 6-3. Ässät porskuttelee viiden voiton putkessa ja on noussut sen myötä taistelemaan jopa suorasta pudotuspelipaikasta. Jatkuiko putki myös Oulussa?

Kärpätkin tuli maaottelutauolta pirteänä. Niinpä luvassa oli kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen.

Ässät on liigan toiseksi paras vierasjoukkue. Kärpät puolestaan liigan eliittiä kotijoukkueena. Ässien ylivoima on ollut huonointa sarjassa.

Kärppien alivoima puolestaan parasta. Löytyikö ratkaisu erikostilanteista?

Kärppien Johan Backlund lähti maalivahtipelissä haastamaan koko kauden hienosti torjunutta (93,57%) Antti Raantaa.

Ratkaisu:

Ässät tarjoili isännille heti alussa shokkihoitoa. Kaksi täydellistä puolustuspään uinahdusta tarjosi vieraille kaksi maalipaikkaa alle minuutissa. Ensin Ässien kultakypärä Michael Ryan miinuskulmasta Johan Backlundin tarjoilusta puolustajan luistimen kautta 0-1, kun vain 17 sekuntia oli pelattu.

Joel Armia johdatti vieraat kahden maalin johtoon ajassa 0.58. Armia sai Savinaisen ja Niemen pohjustuksesta laukoa lähes tyhjään maaliin.

Kärpiltä avauserä oli kauden pohjanoteeraus kotikaukalossa. Ässien otteista paistoi mahtava itseluottamus perättäisten voittojen myötä.

Toisen erän alussa ajassa 23.09 Kärpät pääsi neljän minuutin ylivoimalle. Sitä mahdollisuutta isännät eivät kyenneet hyödyntämään.

Toni Kähkönen toi hetkeksi kotilohtua kavennusmaalilla ajassa 33.49. Vieraiden ylivoima tuotti maalin Joel Armian (2+0) hienon yksilösuorituksen ansiosta. Nuorukainen murtautui kolmen pelaajan keskeltä maalille ja kiekko lirui viivan yli ajassa 36.15.

Kolmannessa erässä Kärppien peluutuksen tiivistäminen toi lisää vauhtia. Paikkoja syntyi, mutta viimeistään Antti Raannan hyvät torjunnat estivät maalinteon.

Näin Ässille kuudes perättäinen voitto hyvän pelillisen esityksen jälkeen.

Kommentit:

Ässien päävalmentaja Karri Kivi oli poikkeuksellisen hyväntuulinen joukkueensa ilmeestä

- Junnolandiassa minuutissa 0-2 ! Upea alku vei virtaa pois Kärpiltä. Koitin kertoa pojille, mitä täällä on vastassa. Pelaajat latasivat itseään suuren Kärppä-fanin Suvi Teräsniskan musiikilla. Alun jälkeen viimeisen päälle joukkuepuolustus takasi tänään voiton.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta oli tyytymätön omiensa valmistautumiseen.

- Valmistautuminen ei ollut kohdillaan. Käsittämättömiä virheitä ensimmäisen minuutin aikana. Ässät oli tuloksellisesti ja pelillisesti hienossa vireessä. Nälkäisempi joukkue voitti tänään. Meidän pelimme oli hermostunuttta niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin.

Muuta:

Kärpät ei ota riskiä puolustaja Oscar Eklundin paluun kanssa. Häntä odoteltiin tällä viikolla kaukaloon. Nyt paluu näyttäisi siirtyvän

ensi viikkoon. Jari Viuhkolan paluu kokoonpanoon lauantaina on mahdollista.

Pekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat