1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ligety aivan omilla luvuillaan, Sandell iskuasemissa

Ted Ligety on aivan omilla lukemillaan Schladmingin MM-suurpujottelussa 1. kierroksen jälkeen. Marcus Sandell on sekunnin päässä mitalista.

Ted Ligety Kuva: AFP / Lehtikuva

Ted Ligety oli yksi suurimmista vastustajista, kun suurpujottelusuksien pituuksia muutettiin, mutta yhdysvaltalainen on omaksunut muutoksen parhaiten. Schladmingin suurpujottelun ensimmäisellä kierroksella Ligety oli täysin ylivoimainen.

Ligetyllä on mahdollisuus olla kuudes mies, joka voittaa perättäisen mestaruuden suurpujottelussa. Hän johtaa kisaa peräti 1,30 sekunnilla ennen Norjan Aksel Lund Svindalia. Itävallan Marcel Hirscheristä odotettiin Ligetyn suurinta haastajaa, mutta kotiyleisön pettymykseksi hän jäi yhdysvaltalaisesta 1,31 sekuntia.

Marcus Sandell teki laskussaan yhden suuren virheen, mikä vaikutti hänen loppuaikaansa. Sandell on Ligetyä 2,28 sekuntia jäljessä, mutta on mitalista vain sekunnin päässä.

- Laskin liian suoraan. Ei se hirveän hyvä lasku ollut, Sandell sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Mutta asetelmat ovat hyvät, kaikki on mahdollista. Mitään ei ole vielä hävitty. Muutama sija pitäisi päästä ylöspäin toisella kierroksella.

Muista suomalaisista Samu Torsti ja Eemeli Pirinen pääsivät maaliin asti. Molemmat tekivät laskuissaan virheitä ja jäivät Ligetystä kuutisen sekuntia. Victor Malmström sen sijaan keskeytti laskunsa radan puolivälissä. Tätä ennen hän oli jäänyt kärjestä jo yli neljä sekuntia.

MIESTEN SUURPUJOTTELU
Tilanne 1. kierroksen jälkeen

  1. Ted Ligety           

USA   1.13,14
2. Aksel Lund Svindal    NOR   +  1,30
3. Marcel Hirscher       AUT   +  1,31
4. Manfred Mölgg         ITA   +  1,44
5. Fritz Dopfer          GER   +  1,58
6. Davide Simoncelli     ITA   +  1,77
7. Benjamin Raich        AUT   +  1,90
8. Alexis Pinturault     FRA   +  1,95
9. Marcel Mathis         AUT   +  1,99
10. **Marcus Sandell        FIN   +  2,28 **

  1. **Samu Torsti           FIN  

+  5,95**
34. Eemeli Pirinen        FIN   +  6,30

Victor Malmström keskeytti.

2. kierros TV2 ja Yle Areena klo 14.15.