1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vakiossa haasteita

Olli Ikäheimo on laatinut viikonlopun jalkapallon vakiovihjeen.

Vakioveikkauskierroksella puntaroitavana on Mestaruussarjan, Ykkösliigan sekä FA-cupin otteluita. Eniten luottamusta on kerännyt Arsenal kotiottelussaan Blackburnia vastaan. Näin siitäkin huolimatta, että joukkueella on edessään Mestarien liigan huippuottelu Bayern Müncheniä jo alkavan viikon tiistaina.

Looginen ajatus olisi se, että manageri Arsene Wenger kierrättäisi avainmiehiään suurottelua edeltävässä kotimaan cupkoitoksessa sarjaporrasta alempana pelaavaa joukkuetta vastaan. Arsenalin miehistö kyllä kestää muutamien runkopelaajien lepuuttamisen Blackburnin kaltaista joukkuetta vastaan. Taitoa ja tahtoa pitäisi löytyä kaatamaan Michael Appletonin sinällään hyvään iskuun piiskaama Rovers.

Pienikin keskittymisen herpaantuminen ennen isoa tiistain ottelua voi kuitenkin sotkea otteita. Blackburn pelaa täysin ilman paineita. Sillä on tässä ottelussa vain voitettavaa. Arsenalin kotivoittoa on ruksittu vakiossa niin voimallisesti, että uhraan vaihtomerkin tähän kohteeseen.Eli Arsenalin kotivoitolle kohteessa kuusi hyvin takaisin maksava ristivarmistus.

Virtaa uudesta managerista

Vakion kohteessa seitsemän ei merkkejä kannata säästellä. Kotijoukkue MK Dons on kompuroinut Ykkösliigassa, mutta saanee joukkueelle tärkeän, kokeneen Luke Chadwickin takaisin kokoonpanoonsa.

Cupissa MK Dons on jo ehtinyt säväyttämään. Takana ovat voitot valioliigan QPR:stä ja Mestaruussarjan Sheffield Wednesdaysta.

Vierasjoukkue Barnsley on puolestaan löytänyt uuden pelaamisen tason managerivaihdoksen jälkeen. David Flitcroft otti vetovastuun vuoden vaihteessa ja sen jälkeen Barnsley on tehnyt kovaa tulosta. Kuudella voitollaan ja yhdellä tasapelillä Barnsley on Championshipin kuuminj oukkue.

Cupissa Barnsley on pudottanut edelliskierroksilla kaksi Mestaruussarjan joukkuetta Hullin ja Burnleyn.  Liigassa nousukuntoinen joukkue kaatoi viikko sitten sarjan kärkipaikoilla pelaavan Middlesbroughin.

Joukkueen alkukauden ahkerin maalintekijä Graig Davis siirtyi tammikuussa Boltoniin, mutta manageri Flitcroft löysi hänen tilalleen tehokkaan korvaajan. Tuore hankinta Jason Scotland on tullut kaksi kertaa vaihdosta kentälle yli tunnin pelin jälkeen ja viimeistellyt molemmissa peleissä ratkaisumaalin. Kahdessa vierasottelussa.

Barnsleyn fokus on varmasti liigaotteluissa ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pysymisessä. Toisaalta peli-ilon löytyminen voi tuoda tulosta myös tässä paineettomassa cup-ottelussa. MK Donsin ja Barnsleyn kohtaaminen on niin ympäripyöreä, että pelaan kohteen tukkoon: 1x2.

Vakiovihje, kierros 7 (12 euroa)

1 Nottingham   - Bolton          x2
2 Hull         - Charlton       ** 1**
3 Derby        - Wolverhampto    ** 1**

4 Birmingham   - Watford         1x
5 Ipswich      - Blackpool        1 x
6 Arsenal      - Blackburn        1 x

7 MK Dons      - Barnsley        1x2
8 Yeovil       - Scunthorpe     ** 1**
9 Portsmouth   - Carlisle      2

10 Sheffield U  - Colchester   ** 1**
11 Preston      - Bournemouth   2
12 Bury         - Coventry      2
13 Walsall      - Notts Co      1

Olli Ikäheimo