Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros

Del Potro syötti Niemisen katsomoon

Jarkko Nieminen pisti hyvin kampoihin varsinkin toisessa erässä, mutta maailmanlistan seitsemäs Juan Martin del Potro oli parempi Rotterdamin puolivälierässä.

urheilu
Jarkko Nieminen.
AFP / Lehtikuva

Maailmanlistalla seitsemäntenä oleva, vuoden 2009 US Openin voittaja Juan Martin del Potro voitti Jarkko Niemisen 6-3, 6-4 Rotterdamin ATP-turnauksen puolivälierässä.

Lähes kaksimetrisen del Potron syöttö toimi hyvin ja toi hänelle paljon pisteitä. Läpisyöttöjä argentiinalainen syötti 10, mutta lisäksi lukuisissa syötöissä Nieminen ei sanut palautusta kenttään.

Peruslyöntipalloissa Nieminen ei sinänsä ollut kovin suurissa vaikeuksissa kovalyöntisen argentiinalaisen kanssa. Varsinkin toisessa erässä Suomen tennisykkönen oli hyvin ottelussa mukana.

Avauserässä Nieminen menetti syöttönsä tilanteessa 1-1 omien virheidensä seurauksena. Erän lopulla del Potro mursi toisen kerran ja vei erän 6-3.

Toisen erän ensimmäisessä syöttövuorossa Nieminen sai yhden murtopallon, mutta ei pystynyt murtoon. Seuraavaa Niemisen syöttövuoroa pelattiin todella pitkään, mutta suomalainenkin piti syöttönsä.

Tilanteessa 2-2 Nieminen pelasi loistavan palautusvuoron ja murto oli lähellä. Del Potro piti kuitenkin lopulta syöttönsä.

Niemisellä ei ollut hätää omissa syötöissään, kunnes tilanteessa 4-5 argentiinalainen otti murron ja kamppailu päättyi siihen. Del Potro kohtaa välierässä Bulgarian Grigor Dimitrovin.

- Se oli vaikea ottelu. Hän on vasenkätinen ja hänen lyöntinsä tulevat eri tavalla. Hän taisteli koko ajan ja minun piti pelata parasta peliäni voittaakseni, del Potro sanoi.

Nieminen ja del Potro olivat kohdanneet ATP-turnauksissa aiemmin kolmesti. Argentiinalainen oli voittanut kaikki kohtaamiset selvin numeroin suoraan kahdessa erässä. Kaikki ottelut oli käyty kovilla kentillä, Tokiossa ja Madridissa 2008 sekä Montrealissa 2011. Pelaajat kohtasivat myös Challenger-tasolla jo vuonna 2005 Italiassa. Senkin kamppailun del Potro voitti selvästi.

Suosittelemme

Tuoreimmat