Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018

Nikkanen hyvässä iskussa - "Tulos olisi voinut olla parempi"

Minna Nikkanen otti Jyväskylässä hallimestaruuden kisaennätyksellä 441. Göterborgin EM-kisoihin kisalippu Nikkasella oli jo ennen lauantaita.

urheilu
Minna Nikkanen katsomon vieressä.
Minna Nikkanen jatkoi Jyväskylässä hyviä otteitaan. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Someron Esan Minna Nikkanen on voittanut Jyväskylässä seiväshypyn hallimestaruuden. Kahdeksannen mestaruutensa napannut Nikkanen ponnisti neljännellä hypyllään voittotulokseksi 441. Hippoksella SM-hopeaa ponnisti If Femmanin Erica Hjerpe ja -pronssia Helsingin Kisa-Veikkojen Aino Siitonen. Molempien tulokseksi jäi 385.

Nikkanen joutui odottelemaan hyppyvuoroaan pitkään ja ponnisti lopulta seitsemän hyppyä peräjälkeen. Tammikuussa maaliskuussa Göteborgissa järjestettäviin EM-kisoihin paikan varmistanut Nikkanen yritti myös kolmesti myös korkeutta 450, mutta ylitys jäi haaveeksi.

- Tämä oli aika poikkeuksellinen kilpailu, jollaisia ei maailmalla tule hypättyä. Tähän täytyi vain valmistautua hyvin. Sain hyviä vakiohyppyjä. Tulos olisi voinut olla parempi, mutta EM-kisojen kannalta on tärkeää saada seipäitä vaihdeltua ja kokeiltua. Hyppy oli parempaa ja rauhallisempaa, Nikkanen kertoi Yle Urheilulle.

Nikkanen hakee EM-virettä seuraavan kerran ensi viikolla Tukholmasta.

- Odotan samanlaisia hyppyjä ja tulosta ylöspäin. Tämä näyttää jo huomattavasti paremmalta ja EM-kisoihin on vielä aikaa. Teen perusvalmistautumisen, joten turhia ei kannata hötkyillä, EM-kisoista uutta ennätystään hakeva Nikkanen totesi.

Suosittelemme

Tuoreimmat