Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Pelicans pääsi kirouksestaan – HIFK tosin tarjosi helpotuksen tarjottimella

Pelicans voitti pitkästä aikaa HIFK:n Helsingissä. Väsynyt ja raihnainen HIFK kaatui peräti 6-1-lukemin.

urheilu
Pekka Jormakka Pelicans
Pelicans juhli pitkästä aikaa Helsingin jäähallissa.Lehtikuva

Lokakuussa 2008 ja heti perään helmikuussa 2013. Siinä ovat Pelicansin HIFK-voitot Helsingin jäähallista viime vuosilta.

Vieraskaukaloissa muutenkin pirteästi pelannut Pelicans otti ohjakset heti avauserässä, vaikka yhden virheen jälkeen Mika Hannula veikin HIFK:n 1-0-johtoon. Tämän jälkeen hidas ja väsynyt helsinkiläisryhmä olikin pulassa. Maalivahti Joni Ortiokin oli kaukana tasostaan.

Pekka Jormakka ja Markus Seikola iskivät avauserässä Pelicansin 2-1-johtoon. Janne Ritamäki ja Miikka Männikkö iskivät toisessa erässä vieraille jo 4-1-johdon HIFK:n räikeiden merkkausvirheiden jälkeen.

Yleisö veti tässä vaiheessa jo rotsia niskaan ja katsomoon jääneetkin pitivät ajoittain äänekästä vihellyskonserttia.

- Pelicans oli liikkuva ja fiksu. Tauon jälkeen meillä on ollut vaikeaa, eikä saatu hommaa uomiin. Maajoukkuetauon aikana vedettiin liian lujaa ja nyt maksetaan siitä hintaa, HIFK-luotsi Raimo Summanen summasi syitä epäonnistumiseen.

Tyler Redenbach ja Männikkö lisäsivät vielä päätöserässä HIFK:n surkeutta nakuttamalla ylivoimamaalit mieheen ja voittonumeroiksi 6-1. Kuusi edellistä vierasotteluaan voittanut Pelicans punnertaa edelleen omia pudotuspelejään kevään jatkumisen toivossa.

HIFK-mörkö oli mietityttänyt myös Pelicans-valmentaja Kai Suikkasta.

- Vaikka olen aina sanonut, ettei historialla ole mitään merkitystä, niin kyllähän se pisti aamulla mietityttämään, miksi Pelicans ei ole täällä viiteen vuoteen voittanut. Mutta tänään oltiin kyllä erittäin hyviä. Näillä numeroilla kun pystytään HIFK voittamaan, niin kyllähän se siitä kertoo, Suikkanen totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat