1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

"Pistorius ei missään nimessä ampunut itsepuolustukseksi"

Poliisin tutkinnanjohtaja ei usko Oscar Pistoriuksen ampuneen Reeva Steenkampia, koska Pistorius luuli tyttöystävänsä olevan murtovaras.

Oscar Pistorius
Paralympiatähti Oscar Pistoriuksen oikeudenkäynti jatkuu Pretoriassa Etelä-Afrikassa.

Eteläafrikkalaisen paralympiatähden Oscar Pistoriuksen takuuoikeudenkäynti jatkui keskiviikkona Pretoriassa. Syyttäjä toi aamupäivällä esiin uusia todisteita, jotka tukevat syyttäjän käsitystä harkitusta murhasta.

Syyttäjä Gerrie Nel kertoi, että todistajan lausunnon mukaan Pistoriuksen asunnosta oli kuulunut yöllä kahden ja kolmen välillä tauotonta riitelyä. Oikeudessa kuultiin poliisin tutkinnanjohtajaa Hilton Bothaa.

- Meillä on yhden henkilön todistajalausunto, ja sen mukaan todistaja meni parvekkeellensa kuultuaan laukauksia ja näki valojen olevan päällä Pistoriuksen kotona. Sen jälkeen hän kuuli 2-3 naisen huutoa ja perään lisää laukauksia, Botha kertoi.

Puolustusasianajajan Barry Roux'n ristikuulustelussa selvisi, että avaintodistaja asuu 600 metrin päässä Pistoriuksen kodista. Tämän lisäksi Steenkampin virtsarakko oli tyhjä, joka Roux'n mukaan kertoo siitä, että hän meni vessaan virtsaamaan, eikä pakoon Pistoriusta.

Botha myönsi ristikuulustelussa myös, ettei Steenkampin ruumiissa ollut merkkejä siitä, että Pistorius olisi pahoinpidellyt tyttöystäväänsä ennen ampumista.

Bothan todistuksen mukaan vessan oven läpi oli ammuttu neljä tähdättyä laukausta. Vessan oveen syntyneiden reikien perusteella ampuja oli ollut puolentoista metrin päässä ovesta. Botha sanoi uskovansa, että Pistorius tiesi Steenkampin olleen vessassa.

- Pistorius ei missään nimessä ampunut itsepuolustukseksi, tutkinnanjohtaja totesi.

Ballistinen tutkinta on edelleen kesken, mutta Botha epäilee vahvasti Pistoriuksen väitettä siitä, ettei hänellä ollut ampuessaan jalkaproteeseja. Luodit ovat Bothan todistuksen mukaan menneet läpi ovesta sellaisessa kulmassa, joka viittaa Pistoriuksen olleen ampuessaan seisovillaan.

Pistorius on kiistänyt syytteet harkitusta murhasta vedoten siihen, että hän luuli tyttöystäväänsä murtovarkaaksi.

Takuuoikeudenkäynti jatkuu torstaina kello 11.