Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu

Tyhjennysharjoituksesta uutta energiaa ensikertalaiselle – ”En täysin kaki housuun”

Toni Ketelä vastasi arvokisojen ensikertalaisena Suomen sprinttimiesten parhaasta tuloksesta. Ketelän valmistautuminen MM-kisoihin ei ollut optimaalinen.

urheilu
Toni Ketelä
Toni KeteläLehtikuva

*VAL DI FIEMME. *Toni Ketelä on tehnyt tällä kaudella lopullisen murtautumisen Suomen sprinttimaajoukkueeseen ja kansainvälisiin kilpailuihin. IF Minkenin mies totesikin lähteneensä kauteen haastajana, mutta on nyt pystynyt lyömään kiilaa kokeneiden hiihtäjien ryhmään.

- Se, että saisin kiilattua jalkaa joukkueeseen oli yksi tavoitteistani. Toinen tavoite oli tietenkin Val di Fiemmeen pääsy ja täällä hiihtää uran parhaita tuloksia, Ketelä kertoi.

25-vuotiaalle Vaasan Hiihtäjien kasvatille onnistuminen kauden tärkeimmässä paikassa oli luonnollisesti mannaa, sillä harva ensikertalainen hiihtää heti 10 parhaan joukkoon. Etenkin kun Ketelän valmistautuminen kisoihin ei sujunut optimaalisesti.

- Ensimmäiset neljä, viisi päivää oli vaikeaa, kun eivät meinanneet ruoat pysyä sisällä. Kaiketi ruoassa bakteerikanta muuttui ja se tuon aiheutti. Ei voi ainakaan jännityksen piikkiin laittaa, hän sanoi ja nauroi:

- Kai pää toimi kuitenkin hyvin, etten aivan täysin kaki housuun, vaikka vähän vaikeasti meneekin.

Kannustusjoukolta "jeesiä"

Ketelä oli aamun karsinnassa 24:s jääden kärjelle yli 6 sekuntia. Hän ei kuitenkaan ollut huolissaan, sillä myös niin sanotuille "vakiojatkoonmenijöille" kertyi eroa vielä enemmän.

- Vaihdoin suksea aika-ajon jälkeen, sillä lähdin vähän jäykemmällä suksella aika-ajoon ja se oli lievä virhe, Vaihto oli oikea ratkaisu, sillä suksi toimi todella hyvin, Ketelä sanoi ja kertoi saaneensa myös apua kotijoukoista, jotka olivat saapuneet paikan päälle.

- Isä oli hermoilemassa, kun suksia testaamassa. Hän oli kädet syyhyten vieressä auttamassa. Se oli ihan hyvä, sillä sain siitä "jeesiä".

Ketelä myönsi, että hän teki erävaiheessa muutaman taktisen virheen, mutta tilanteet muuttuvat sprintissä hänen mielestään niin nopeasti, ettei kaikkeen voi vaikuttaa. Ensi vuodeksi Sotshin olympiakisoihin hänen pitää terästää taktiikkaansa, mutta myös vapaan hiihtotapaa. Tähän mennessä Ketelä on hiihtänyt maailmancupia ainoastaan perinteisen hiihtotavan sprinteissä.

- Se on minulle kova työmaa, että saan vapaan kulkemaan Sotshissa. Toisaalta ensi kaudella on monta cupin kisaakin hiihdettävänä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat