Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Niskanen löytänyt sisäisen sprintterinsä – ”Halusin taistella finaalipaikasta”

Kerttu Niskanen ei vielä viikko sitten ollut varma edustuspaikastaan Val di Fiemmen sprinttikisassa. Niskasella oli kisan jälkeen ristiriitainen olo.

urheilu
Kerttu Niskanen
Kerttu NiskanenLehtikuva

*VAL DI FIEMME. *Kerttu Niskanen varmisti paikkansa Val di Fiemmen MM-sprinttiin vasta vajaa viikko sitten Davosin maailmancupissa. Niskanen ei nopeasta valmistautumisesta välittänyt, vaan asetti itselleen kovan tavoitteen: finaalin.

Aivan tähän ei hänen potkunsa riittänyt, mutta yhdeksäs sija on sama kuin hänen paras sijoituksensa maailmancupin sprintissä tähän mennessä.

- Koko päivä oli ihan vahvanoloista hiihtoa ja harmittaa, ettei vieläkään tullut sitä finaalipaikkaa. Tuossa kun lucky looserina vielä jatkoon pääsin, niin halusin siitä finaalipaikasta taistella, Niskanen totesi.

- En saanut ihan tsempattua välierään niin hyvää hiihtoa, että sillä olisi tie finaaliin auennut. Toisaalta olen tyytyväinen. Hiihto tuntui hyvältä ja vahvalta läpi päivän.

Niskasen mukaan hän sai juuri Davosin sprinttikisasta paljon uskoa ja itseluottamusta siihen, että myös Val di Fiemmessä voisi suksi kulkea pikamatkalla. Hän naurahtikin ajatukselle, että olisi löytänyt nyt sen sisäisen sprintterinsä.

- Vaikka ne pertsan pidemmät matkat mieluisimpia ovatkin, niin kyllä tämä pertsan sprinttikin on yksi tosi mieluinen matka. Olen tosi iloinen, että pääsin aloittamaan tällä kisaurakkani.

"Yhdistelmäkisassa isketään"

Sprinttikisan suurin puheenaihe Suomen joukkueessa oli huoltoryhmän onnistuminen, mutta Niskanen vakuutti, että hänen kohdallaan ei huollossa ollut vikaa.

- Suksi oli hyvä. Tytössä oli vikaa, ettei finaaliin puristettu.

Hänen mukaansa keliolosuhteiden muutos ei muutenkaan vaikuttanut, sillä karsinnan jälkeen alkanut lumisade jäi lopulta vaimeaksi.

Keskiviikon ennakkoinfossa Niskanen totesi, ettei hän ole kovinkaan innostunut hiihtämään parisprinttiä, sillä se ei ole hänen vahvuutensa. Toisaalta 10. sija Davosin maailmancupin 10 kilometrin vapaalla hiihtotavalla kertoi, että Vieremän Koiton hiihtäjä hallitsee myös tämän tekniikan.

Niskanen urakoisikin mielellään MM-kisoissa ja sanoi asettuvansa lähtöviivalle heti, kun vain käsketään.

- Se on tietenkin Magnarin (Dalen) ja Jussin (Piirainen) päätös. Mutta jos urheilijalta kysytään, niin kaikki mahdolliset matkat haluan hiihtää, hän naurahti.

- Toivotaan, että tämä kisa lupaa hyvää. Se oli hyvänoloista hiihtoa. Nyt vain palautellaan ja yhdistelmäkisassa isketään sitten uudelleen!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat