Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät

Kärpät ei löytänyt lääkkeitä Tapparan-kaatoon

Tappara voitti neljännen kerran kuluvalla kaudella Kärpät. Tällä kertaa oululaiset pistivät hyvin hanttiin.

urheilu
juha metsola
Tappara-vahti Juha Metsola Lehtikuva

Lähtökohdat

Tappara on voittanut kaikki kolme joukkueiden aiempaa kohtaamista tällä kaudella. Kärpät on epäonnistunut niissä onnistunut maalinteossa. Saldona oli ennen torstai-iltaa ainastaan kaksi osumaa.

Kotijoukkueelta puuttui ottelusta puolustuksesta pari Mäntylä - Aalto. Vierailta pois olivat Mikko Lehtonen ja Joonas Komulainen.

Ratkaisut

Kärpät loi maalitilanteita kotijoukkuetta hanakemmin. Juha Metsola sai torjua ensimmäisen 20-minuuttisen aikana 15 kertaa.

Tappara käytti avauserän ainoan ylivoimansa tehokkaasti. Jarno Koskiranta viimeisteli 1-0 maalin heti Ivan Humlin 2-minuutisen jäähyn alussa.

Heti toisen erän alussa Kärppien Ville Pokka hukkasi kiekon omalla alueella ja Chris Connolly rankaisi: 2-0.

Kärpät sai ansaitun kavennuksen toisen erän puolivälissä, kun Ivan Huml laukoi terävästi Atte Ohtamaan avattua tilanteen pitkällä poikittaissyötöllä.

Kärpät loi tilanteita myös jatkossa ja nousi kolmannessa erässä Jari Viuhkolan maalilla rinnalle.

Oululaisjoukkue myllytti kolmannessa erässä aika ajoin vahvasti. Tapparan juonikkuus maalitilanteissa oli kuitenkin Kärppiä savolaisempaa ja Dale Clarke pamautti päätöserän lopulla 3-2 -voittomaalin.

Juha Metsola torjui Tapparan maalissa 34 kertaa ja Johan Backlund 14.

Kommentit

Markus Kankaanperä, Tappara

- Ei sillä tyylillä niin väliä. Tällä hetkellä pisteet merkitsevät kaikkea. Noista saa hyviä kokemuksia ja työkaluja kevättä varten. Kuinka noita tilanteita sitten ratkotaan. Hieno venyminen, puolustaja Kankaanperä mietti.

Atte Ohtamaa, Kärpät

- Tänään pelattiin mielestäni paras peli Tapparaa vastaan. Ei ihan riittänyt voittoon vielä. Ei olla oikein löydetty lääkkeitä. Tänään tuplasimme maalimäärän heitä vastaan.

Muuta

Tappara on voittanut kaikki joukkueiden neljä kohtaamista ja tehnyt jokaisessa ottelussa kolme maalia. Lopputulokset on kirjattu tamperelaisille 3-1, 3-1, 3-0 ja 3-2.

Olli Ikäheimo, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat