1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vakiovihjessä luotetaan Evertonin vierasvoittoon

Olli Ikäheimo on laatinut viikonlopun jalkapallon vakiovihjeen.

Vakiokohteessa kolme Reading - Wigan kohtaavat kaksi putoamisviivan alapuolella olevaan joukkuetta, joten kyseessä on sarjan häntäpään kuuma pistevääntö. Vakioveikkaajat luottavat yli 50 prosenttisesti kotijoukkueen voittoon ja sen ymmärtää Readingin kovan kotisaldon vuoksi.

Reading on hävinnyt 13 kotiottelustaan ainoastaan kolme. Täysi pistepotti on lähtenyt koko kauden aikana Madejski Stadionilta vain Arsenalin, Manchester Unitedin ja Tottenhamin mukaan.

Viimeksi maanantaina Reading taisteli Manchester Unitedia vastaan Englannin cupissa ja vaikka kärsinkin tappion, ei jäänyt jalkoihin.

Wigan runnoi cupissa näyttävän 4-1 voiton Huddersfieldistä, mutta Valioliigassa joukkue on joutunut tyytymään tasapeleihin. Tänä vuonna Wigan ei vielä liigassa ole voittanut.

Vierasvoitto löytyy vakiossa vain joka viidenneltä pelikupongilta, joten Readingin todennäköisen voiton rinnalle vihjeriviin nousee kakkonen vaihtomerkiksi.

Yksi maali riittää Evertonille?

Evertonin liigakautta ei oikeastaan voi enää pilata mikään. Kun 12 kierrosta liigaa on jäljellä, tappelee liverpoolilaisseura jopa paikasta neljän parhaan joukossa, siis Mestarien liigan paikasta. Edessä on kuitenkin haastavia otteluita, kuten vierasottelut Arsenalia, Tottenhamia, Liverpoolia ja Chelseaa vastaan. Ennakkoon helpommiksi vastustajiksi rankatuilta joukkueilta pitäisi siis pystyä napsimaan täysiä pistepotteja, myös vieraissa. Ottelu Norwichia vastaan on sellainen.

Ykkösliigassa putoamista vastaan kamppaileva Oldham aiheutti Evertonille kiireitä venymällä FA-cupissa lisäaikamaalilla tasapeliin ja uusintaotteluun. Tuon cupin uusintaottelunsa Everton pelaa jo tulevana tiistaina, eikä asetelma ole joukkueelle eduksi.

Norwich ei ole juhlinut voittoa valioliigassa sitten joulukuun puolivälin jälkeen. Viime kierroksilla Norwich on napsinut tasapelipisteitä, vaikka oma maalinteko on ollut tuskaisaa.  Viidessä viime liigaottelussaan on Norwich onnistunut vain kerran.

Vaikka molemmat joukkueet ovat tasapeliherkkiä, luotan kohteessa neljä Evertoniin. Marouane Fellainin johdolla joukkue pystyy tekemään maalin tai kaksi ja sen pitäisi riittää voittoon tehotonta kotijoukkuetta vastaan.

Vakiovihje, kierros 8

1 West Bromwic - Sunderland      1
2 Arsenal      - Aston Villa **  1**
3 Reading      - Wigan         12

4 Norwich      - Everton       2
5 QPR          - Manchester U  2
6 Watford      - Derby        ** 1**

7 Charlton     - Nottingham    1 x
8 Bristol C    - Barnsley     ** 1 x**
9 Blackburn    - Leeds         1

10 Huddersfield - Ipswich       x 2
11 Brighton     - Burnley      ** 1**
12 Bolton       - Hull          x 2
13 Sheffield W  - Crystal P     x2

Olli Ikäheimo