Suora

 • Ruumis matkalaukussa
 • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Naisten yhdistelmähiihto Norjan täydellinen näytös, Lähteenmäki kahdeksas

Norja otti neloisvoiton naisten yhdistelmähiihdossa. Suomalaiset olivat hyvin kärkiryhmässä perinteisen osuudella, mutta putosivat vauhdista vapaalla.

urheilu
Norjan naiset juhlivat neloisvoittoa.
Naisten yhteislähtö - Kisan loppuratkaisut

Val di Fiemmen MM-hiihtojen naisten 7,5 + 7,5 kilometrin yhdistelmähiihdosta tuli täydellinen norjalaisjuhla. Norjalaiset ottivat peräti neloisvoiton Marit Björgenin johdolla. Toiseksi hiihti Therese Johaug, kolmanneksi Heidi Weng ja neljänneksi Kristin Steira.

Suomen Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki olivat hyvin kärkiryhmässä perinteisen osuudella, mutta putosivat vauhdista vapaalla. Lähteenmäki oli parhaana kahdeksas, Niskanen 12:s, Riitta-Liisa Roponen 16:s ja Kyllönen 17:s.

Ennakkosuosikit lähtivät heti vetämään letkaa. Ensimmäiseen väliaikapisteeseen vajaan kahden kilometrin kohdalla kärjessä tulivat Justyna Kowalczyk, Therese Johaug ja Marit Björgen. Suomalaiset olivat hyvin ryhmässä mukana lukuunottamatta Roposta, joka alkoi jäädä vauhdista.

5,5 kilometrin kohdalla kärkiryhmässä oli kymmenen naista, mukana kolme suomalaista. Suksien vaihtoon tuli ensimmäisenä komeasti Kerttu Niskanen. Kärkiryhmässä olivat myös Krista Lähteenmäki, Anne Kyllönen, sekä Kowalczyk, Björgen, Johaug, Heidi Weng, Kristin Steira, Astrid Jacobsen ja Charlotte Kalla.

Heti vapaan osuuden alussa norjalaiset repäisivät. Kowalczyk pysyi mukana, mutta suomalaiset jäivät. Björgen, Johaug, Steira, Weng ja Kowalczyk muodostivat kärkiviisikon. Seuraavana parina matkaa tekivät Charlotte Kalla ja Krista Lähteenmäki.

Lopussa norjalaiset jättivät Kowalczykin ja ottivat huikean neloisvoiton. Björgen ja Johaug ratkaisivat mestaruuden. Björgen oli vahvempi ja vei jo kymmenennen maailmanmestaruutensa.

Lähteenmäki hävisi Kallalle ja joutui päästämään myös Julia Tshekalevan ohitseen. Hyvin vapaalla hiihtänyt Roponen ohitti lopussa Kyllösen.

Naiset, 7,5 km (p) + 7,5 km (v)

 1. Marit Björgen NOR 39.04,4
 2. Therese Johaug NOR + 3,4
 3. Heidi Weng NOR + 14,9
 4. Kristin Steira NOR + 16,3
 5. Justyna Kowalczyk POL + 27,1
 6. Charlotte Kalla SWE + 41,2
 7. Julia Tshekaleva RUS + 46,9
 8. Krista Lähteenmäki FIN + 48,8
 9. Astrid Jacobsen NOR + 1.06,5
 10. Masako Ishida JPN + 1.07,5
 11. Kerttu Niskanen FIN + 1.28,7
 12. Riitta-Liisa Roponen FIN + 1.46,9
 13. Anne Kyllönen FIN + 1.48,0

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat