Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Pelicans ei heitä pyyhettä kehään - Kärpillä tukkoista

Kärpät menetti toisen kerran peräkkäin pistepotin viime hetken takaiskuun. Pelicans sen sijaan taistelee raivoisasti pääsystä kymmenen sakkiin.

urheilu
Pekka Jormakka
Pekka Jormakka kantaa Pelicansia ottelusta toiseen. Lehtikuva

*Ennakkoasetelmat: * Kovakuntoinen Pelicans sai vieraakseen Kärpät, oululaisilla oli alla tappio vieraissa Tapparalle. Kotijoukkue on jo kolmen ottelun voittoputkessa ja hyvä vire on nostanut lahtelaiset jo iskuetäisyydelle pudotuspelipaikasta.

Tasainen ottelu oli luvassa, sillä molemmilla riitti panosta. Kotietu kallisti kuitenkin vaakakupin Pelicansin puolelle. *Ratkaisu: * Kärpät hallitsi avauserää ja olisi voinut ratkaista ottelun jo ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toiseen erään lähdettiin kuitenkin niukassa 1-0-vierasjohdossa. Käännekohdaksi muodostui toisen erän alku. Isäntien Ilkka Pikkarainen taklasi jo avausminuutilla päähän Ivan Humlia ja sai ansaitusti suihkukomennuksen. Isännät kestivät viisiminuuttisen ja saivat hengen päälle.

Erän lopulla Pelicansin ylivoiman juuri päättyessä Juha-Pekka Pietilä toi uransa ensimmäisellä liigamaalilla kotijoukkueen tasoihin.

Päätöserässä ottelu näytti jo kääntyvän vieraille, mutta Joonas Hurrin maali ylivoimalla muutti pelin kulun. Kärpät pääsi vielä tasoihin, mutta lopullisen niitin iski kultakypärä Pekka Jormakka. Pelicansille niukka mutta huipputärkeä 3-2- voitto. Muuta: Ottelusta muodostui hieno kiekkoilta, molemmat taistelivat voitosta tosissaan. Lahtelaisyleisö kannusti hienosti omiaan ja hallin tunnelma haki vertaistaan. Pelicansin neljäs voitto nosti joukkueen jo ohi Bluesin ja ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan ja SaiPaan on kolme pistettä.

Ihmetystä herätti jälleen Ilkka Pikkaraisen hölmöily, turha avojään taklaus toi sonkajärveläiselle ansaitun suihkukomennuksen.

Kärppien Miikka Salomäki sai omasta tempustaan vain 2+10 minuuttia, vaikka selkään kohdistuneesta niitistä olisi voinut antaa roimemmankin tuomion.

Oululaisilla on neljästä viime ottelusta plakkarissa vain yksi voitto. Valmentaja Hannu Aravirralla on mietinnän paikka, miten kääntää tiukat pelit lopussa Kärppien eduksi.

*Petri Viljanen, Lahti *

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat