Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Team Unique rikkoi Marigoldin ja Rockettesin ylivallan

Helsingin "kolmosjoukkue" otti ensimmäisen muodostelmaluistelun Suomen mestaruutensa Turussa. Rockettes jäi pronssille.

urheilu
Team Unique Suomen mestaruuden tuoneessa suorituksessaan.
Lehtikuva

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique voitti ensimmäisen muodostelmaluistelun Suomen mestaruutensa, kun lajia suvereenisti hallinneet Marigold ja Rockettes joutuivat tyytymään himmeämpiin mitaleihin Turussa järjestetyissä SM-kisoissa.

Team Unique on joutunut taistelemaan kahden suvereenin joukkueen puristuksessa vuosi toisensa jälkeen.

- Vuosien epäonnistumiset ja ketutus on purettu pohjamutia myöden. Olemme lisäksi saaneet kilpailutilanteiden pelon pois ja löytäneet uskon itseemme, Team Uniquen päävalmentaja Mirjami Penttinen iloitsi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

- Vapaaohjelmassa joukkue oli selvästi jännittynyt. Oli kova paikka mennä jäälle viimeisenä tietäen että tässä ratkeaa paljon.

Team Unique oli lyhytohjelman selvä ykkönen, mutta jäi kolmanneksi vapaaohjelmaosuudessa. Joukkueen yhteispisteet olivat 208,60.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity voitti vapaaohjelman, mutta jäi lyhytohjelman kolmanneksi. Näin joukkueen 12:s SM-kulta jäi 2,26 pisteen päähän.

Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes sijoittui molemmissa osioissa toiseksi ja joukkue palkittiin pronssilla. Yhdeksänkertainen mestari Rockettes jäi hopeasta ainoastaan 0,98 pistettä.

Tulosten perusteella huhtikuun MM-kisoihin Bostoniin lähtevät Team Unique ja Marigold. Taitoluisteluliitto vahvistaa valinnat alkuviikosta.

Lähteet: Taitoluisteluliiton tiedotus

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat