Koe uusi yle.fi

Suora

  • Suomen olympiajoukkueen julkistamistilaisuus
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Lentopallon Challenge Cup: OrPo - TJ Ostrava
  • Sportmagasinet

Lukijoiden terveiset Italiaan - tässä on naisten viestijoukkue

Yle Urheilun lukijat kävivät tiukkaa hiihtoshakkia valitessaan Suomen naisten viestijoukkuetta torstain kilpailuun.

urheilu

Yle Urheilu kysyi lukijoiltaan, mikä olisi paras mahdollinen viestijoukkue naisten torstaiseen kilpailuun. Vastauksia ja hyviä perusteluita tuli paljon. Laskimme lukijoiden suosikit kullekin hiihtopaikalle, tässä lukijoiden joukkue:

Kerttu Niskanen
Lehtikuva

1. osuus: Kerttu Niskanen

Niskanen kävi lukijoiden arvioissa tiukan taiston avauspaikasta Anne Kyllösen kanssa. Vain muutaman äänen ero vei Niskasen Suomen urakan avaajaksi ensimmäisellä perinteisen osuudella.

- Niskanen osoitti yhdistelmähiihdon perinteisen osuudella että pertsa kulkee ja voi tarvittaessa hyvänä päivänä ottaa jo ensimmäisellä osuudella eroa muihin, nimimerkki Jösses arvioi Yle Urheilun netissä valintaansa.

Anne Kyllönen
Lehtikuva

2. osuus: Anne Kyllönen

Perinteisen osuuksien hiihtäjistä lukijat olivat lähes yksimielisiä. Kyllöstä ja Niskasta heiteltiin eniten kahdelle ensimmäiselle osuudelle. Kun Niskanen vei eniten ääniä ykköspaikalle, lähtee Kyllönen lukijoiden joukkueessa ladulle kakkosena.

- Kyllönen hyvä koko kauden. Suksien kanssa ollut selvästi ongelmaa MM-laduilla. Varmasti myös kovempi kunto ns. yksin hiihtämiseen jos niin käy, nimimerkki KotiSohva kommentoi valintaa.

Kaisa Mäkäräinen
Lehtikuva

3. osuus: Kaisa Mäkäräinen

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen oli lukijoiden valinta ensimmäiselle vapaan osuudelle. Riitta-Liisa Roponen kävi lukijaäänestyksessä tiukan taiston Mäkäräisen kanssa, mutta lopulta ampumahiihtäjä oli enemmistön valinta 3. osuudelle. Riikka Sarasoja-Lilja sai noin kolmasosan siitä äänimäärästä, jonka Mäkäräinen sai. Moni totesi, että kolmas osuus pitäisi antaa sille, joka parhaiten menestyy tiistain 10 kilometrin vapaan kisassa.

- Ei parhaimmillaan loppukirissä. Siksi ei ankkuriksi. Jos tässä vaiheessa vielä ryhmä, pysyy mukana. Jos ei pärjää 10 km, Roponen korvaa, nimimerkki Anttoni arvioi.

Krista Lähteenmäki
Lehtikuva

4. osuus: Krista Lähteenmäki

Suomen ankkuriksi lukijat arvostivat sitkeän Krista Lähteenmäen. Lähteenmäen parisprinttikumppani Riikka Sarasoja-Lilja oli toinen lukijoiden suosikki, mutta Lähteenmäki korjasi potin kohtuullisen reilulla äänierolla. Monella, jotka olivat sijoittaneet Sarasoja-Liljan ankkuriksi, oli Lähteenmäki hiihtämässä toista perinteisen osuutta.

- Tästä ei pitäisi olla epäselvyyttä, että Lähteenmäki on joukkueessa. Krista on pystynyt venymään jokaisella matkalla, jonka lisäksi on suomalaisista kaikkein paras viimeisillä kilometreillä ja erityisesti loppusuoralla kun hiihdetään vapaata. Kestävyysominaisuudet selkeästi paremmat kuin Sarasojalla, Yle Urheilun lukija Juho perusteli Facebookissa.

Yle Urheilu palkitsee jutussa mainittujen perustelujen lähettäjät. Kommenttien jättäjät voivat ottaa yhteyttä Yle Urheilun toimitukseen sähköpostilla osoitteeseen yle.urheilu@yle.fi.

Suosittelemme

Tuoreimmat