Suora

  • Urheiluruutu

Painin olympiavoittajalta raju protesti - palautti mitalinsa

Sagid Murtazalievistä tuli muutaman päivän sisällä jo toinen painija, joka on palauttanut kultamitalinsa protestina lajin mahdolliselle putoamiselle olympiakisoista.

urheilu

Venäläisestä Sagid Murtazalievistä tuli muutaman päivän sisällä jo toinen painija, joka on palauttanut kultamitalinsa protestina lajin mahdolliselle putoamiselle olympiakisoista.

- Minun on myönnettävä, että se oli vaikea päätös, vapaapainin kultamitalin vuoden 2000 Sydneyn kisoissa saavuttanut Murtazaliev totesi R-Sportin mukaan.

Minun on myönnettävä, että se oli vaikea päätös.

Sagid Murtazaliev

- Mutta pohdittuani asiaa päätin seurata Valentin Jordanovin esimerkkiä, hän viittasi bulgarialaispainijaan, joka lähetti vuoden 1996 kultamitalinsa Kansainväliselle olympiakomitealle (KOK).

Murtazaliev, 38, on lisäksi kirjoittanut kirjeen KOK:n puheenjohtajalle Jacques Roggelle. Komitean hallitus esitti hiljattain painin pudottamista vuoden 2020 olympiaohjelmasta.

Esitys on suututtanut painiväkeä ympäri maailmaa. Muun muassa lajin valtamaat Venäjä, Japani ja Yhdysvallat tekevät lobbausta painin säilymiseksi olympialaisten ydinlajien joukossa.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat