Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

HIFK pärjäsi ilman Summasta - Viuhkolan kohtalo riipoo Aravirtaa

Joonas Tanskan ja Jan Lundellin valmentama HIFK juhli Raksilassa voittoa, joka irtosi voittomaalikisan jälkeen.

urheilu
Joni Ortio
Tomi Hänninen

Ennakkoasetelma

Kierrokset runkosarjassa vähenevät ja panokset kovenevat. Molemmilla joukkueilla oli suuri tarve pistelisälle. Kotijoukkue Kärpät oli kuudentena seitsemän pistettä edellä yhdeksäntenä ollutta HIFK:ta.

Joukkueet olivat kohdanneet kuluvalla kaudella neljästi. Kaksi voittoa kummallekin. HIFK on aina pärjännyt myös Oulussa hyvin.

Kotijoukkueen maalille luisteli Tomi Karhunen. Helsinkiläisillä totutusti Joni Ortio. Isäntien alivoimapeli on ollut liigan parasta. Vierailla puolestaan ylivoimapeli on ollut toiseksi laadukkainta. Löytyikö illan ratkaisu maalivahtipelistä ja erikoistilanteista.

Miten HIFK:n joukkue oli osannut käsitellä päävalmentaja Raimo Summasen toimitsijakiellon?

Ratkaisu:

Avauserä oli suhteellisen tasainen. HIFK hallitsi alussa, mutta ei aivan huippupaikoille päässyt. Erän edetessä Kärpät loi muutaman maukkaan tilanteen, mutta Joni Ortio vieraiden maalilla torjui hyvin.

Erän viimeisellä minuutilla isäntien Jari Viuhkola loukkaantui jälleen. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen Viuhkola jäi jäälle kontalleen ja hänet talutettiin pukukoppiin. Avauserä 0-0.

Toisessa erässäkin maalit olivat tiukassa. Vieraat eivät onnistuneet lähes kahden minuutin 5-3 ylivoimalla. Silti maalit tehtiin erikoistilanteista. HIFK avasi maalihanat alivoimalla ajassa 35.00.

Corey Elkins pelasi tilanteen loppuun kotipuolustuksen uinaillessa ja laukoi etukulmasta 0-1. Kärppien tasoitus tuli ylivoimalla nopeasti ajassa 35.53. Juha-Pekka Haataja sai mailan väliin Oscar Eklundin viivalaukaukseen, johon syötön tarjosi Ivan Huml.

Tasaisen toisen erän jälkeenkin oltiin edelleen tasoissa, nyt 1-1. Kolmas erä ei tuonut ratkaisua, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat hyvät paikkansa.

Jatkoajalla Kärpät oli lähempänä ratkaisua, mutta Joni Ortion vakuuttava torjuntapeli esti isäntien maalinteon. Niinpä ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. HIFK:lta onnistuivat Eero Somervuori ja Kimmo Kuhta, mikä takasi vieraille 2 pisteen tärkeän voiton.

Kommentit:

HIFK:n valmentaja Joonas Tanska oli tyytyväinen voittoon:

- Hyvä lähtö meiltä, mutta ote katosi sitten. Ylivoima ei toiminut, mutta onneksi alivoima oli hyvää. Kärpät on vahvasti liikkuva ryhmä, joka kyllä paikoissa oli edellä. Ortio maalilla oli hyvä. Kahteen pisteeseen pitää kyllä olla tyytyväinen.

Kärppien Hannu Aravirta manasi hermostunutta alkua:

- Hermostunut alku meiltä. Tasaista on liiga, kun kaikki pelit meni jatkoile. Olihan siellä paikkoja ratkaista peli, mutta ruuti oli vähän märkää. Jari Viuhkolan kohtalo kyllä riipoo, hänellä on polvivamma, johon saadaan huomenna lisätietoa.

Muuta:

HIFK:n puolustaja Ville Varakas sai 400 liigapeliä täyteen Oulussa.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat